Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Csokletcsipkuki – avagy csoki-darabos keksz recept


Házilag elkészíthető csokidarabos keksz finomság.

Hozzávalók:

75 gramm vaj
2 púpos kanál zabpehelyliszt
2 púpos kanál tápiókaliszt
2 tojás
1 kk szódabikarbóna
2.5 evőkanál kókuszvirágcukor
1/2 tábla cukormentes csoki (a nem tejcsoki jobb) - apróra törve
2 1/2 marék kézzel összetört dió



Elkészítés:

A fenti összetevőket a csoki és a dió kivételével összekeverjük. A tésztának sűrűn folyós állagúnak kell lennie. A mai eszemmel már inkább 3 evőkanál zabpehelylisztet tennék bele, de a képek a fenti recept alapján készült sütit mutatják be, amelyek a sütéskor egy kicsit összefolytak. Így az esztétikai értéke egy kicsit csökkent, ugyanakkor a süti puhább lett. Kicsit sűrűbb tészta mellett jobban keksz alakú lesz. Ezután beleszórjuk a csoki- és diódarabokat. Alaposan összekeverjük. Egy sütőlemezre sütőpapírt teszünk és kanállal ráhalmozzuk a tésztát. 200 fokos sütőben kb. 20 percet sütjük. A zabpehelyliszt könnyen megég, ezért sütés közben (főleg a vége felé) ne hagyjuk magára.

Jó étvágyat!



A csokletcsipkuki – avagy csoki-darabos keksz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.