Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Zöld kávé, a természetes pörgetőszer!

A zöld kávé az örökzöld arabica kávécserje szemeivel egyenlő. Kapható szemes és őrölt változatban, utóbbi esetében a kávészemeket porrá őrlik. A fogyasztása megannyi egészségügyi előnnyel jár, melyeket érdemes megismerned. 

Csökkentheti a rossz koleszterin szintet és a magas vérnyomást. Ez a két terület amúgy nagymértékben összefügg egymással, lévén az érfalra lerakódott, kicsapódott plakkok, zsírok eltömítik a vér útját, ezzel beszűkítve, nem egyszer elzárva az áramlást, ami komoly nehézségeket generál a szív működésében, emelve ezzel a vérnyomást, s további tüneteket eredményezve.

Ám nemcsak probléma esetén érdemes élni a fenti pozitívumokkal, preventív célzattal is ildomos belekortyolni, az egyébként különleges ízvilágot feltáró italba. A kávé természetes módon élénkítő hatású, sőt a memóriát is serkenti, ami pozitívan befolyásolja a koncentrációs képességet. Méregtelenítő jellemvonása aktivizálja a máj működését, ezzel egyébként az egész szervezet folyamatait megkönnyíti, hiszen támogatja a salakanyagok eltávolítását. Antioxidáns tartalma (mely hozzájárulhat a szabadgyökök semlegesítéséhez, ezzel preventíven támogathatja a daganatos betegségek elleni küzdelmet) felpörgeti az anyagcserét, ami azt jelenti, hogy egyrészt a méreganyagok távozása felgyorsulhat, másrészt a fogyni vágyók akár súlycsökkenést is elérhetnek általa.

A zöld kávé klorogénsav tartalma kimagasló. Ez az antioxidáns felelős az anyagcsere feltubrózásáért, s ez az az anyag, ami a pörkölt kávéban alig fedezhető fel, mivel hőhatásra elpusztul. Zsírégető jellemvonása gyors változáshoz vezethet, ám ehhez elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás.

Keresés