Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Üvegtészta 500g, cérnametélt

Üvegtészta 500g, cérnametélt Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
890 Ft (701 Ft + ÁFA)

(1.780 Ft/Kg)

RAKTÁRON

összetevők: borsó keményítő, mungóbab keményítő

Leírás

Az üvegtésztát, más néven celofántésztát, mungóbabból kivont keményítőből és vízből készítik, tojás hozzáadása nélkül. Általában cérnametélt formában, vagy tagliatelle-re emlékeztető, szélesebb lapokban kapható. Galuskaszerű, patkánytészta néven elhíresült változata is létezik.

A mungóbab lisztje magas fehérjetartalmánál és alacsony zsír- és szénhidráttartalmánál fogva értékesebb tápanyag, mint a búzaliszt. Az üvegtészta gazdag vitaminokban, nagy mennyiségben tartalmaz B1-, B2-vitaminokat, valamint az A-vitamin elővitaminját sem nélkülözi, valamint vasat, kalciumot és foszfort tartalmaz. Mivel könnyen emészthető, alacsony a kalória-, és szénhidráttartalma, cukorbetegek és diétázók számára is fogyasztható. A mungóbab könnyebben emészthető, mint a Közép-Európában elterjedt fejtett bab és nem okoz puffadást.
Más tésztafélék elkészítési módjától eltérően az üvegtésztát általában nem főzik meg, hanem beáztatják és megsütik vagy közvetlenül a levesbe teszik. Lehet pirítani is.
Szószokkal ízesíthetjük, salátákat lehet belőle készíteni, vagy húsokhoz köretként adhatjuk. Klasszikus Wok-zöldség, de saláták készítéséhez is felhasználják.

Kiváló salátákat lehet belőle készíteni, de szószokkal is ízesíthetjük, vagy húsokhoz köretként adhatjuk.

Az elkészítése  nagyon egyszerű, az üvegtésztát ugyanis nem kell főzni, csak forrázni. A forró vízben, lefedve körülbelül 10 percig hagyd állni, majd leszűrés után mehetnek rá zöldségek, húsok, halak. Semleges íze miatt mindenhez jól illik

Pirított üvegtészta zöldségekkel

Hozzávalók

  • 10 dkg üvegtészta
  • 1 sárgarépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 pritamin paprika
  • 3 káposztalevél
  • 1 evőkanál olaj – legjobb a szezámmagolaj
  • 1 dl sötét szójaszósz
  • 1 kávéskanál őrölt csili

Elkészítés

1. A répát, paprikát, káposztát vékony szeletekre vágjuk. (Törekedjünk a gyufaszál vastagságra!)

Wokban vagy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát, és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a többi zöldséget és a szójaszószt, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel, hogy minden megpuhuljon. Amíg a zöldségek készülnek, fél liter vizet felforralunk. Elzárjuk alatta a lángot, a vízbe szórjuk az üvegtésztát, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk. (Az üvegtésztát nem szabad főzni, csak áztatni.) Amikor a ragu elkészült (akkor jó, ha picit roppanós marad!), hozzáadjuk az üvegtésztát és a csilit, majd alaposan összeforgatjuk. További 2 percig együtt pirítjuk őket, ha szükséges, adhatunk hozzá még szójaszószt.

100g  üvegtészta tápértéke:

Energia KJ-ban: 1380    
Energia Kcal-ban: 330    
Zsír: 0,2g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,05g    
Szénhidrát: 85,3g    
 - amelyből cukor: 0,1g    
Fehérje: 0,4g    
Só: 16mg    

 

Cikkszám: 20078

További képek
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő