Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Töltött tojáslepény recept


Ez a tojáslepény egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel. A lepényt pillanatok alatt össze lehet kavarni, míg teszünk veszünk, már meg is sül a sütőben. Könnyen feltekerhető és mindenféle maradékkal megtölthető. Legutóbb az előző napról kimaradt zöldborsó főzelékkel töltöttük meg úgy, hogy a főzelék tetejére reszeltünk egy kevés füstölt sajtot.

Ezt a receptet azoknak szánjuk, akik nem idegenkednek a tojás fogyasztásától. Ismerőseink, barátaink közül sokan lettek az utóbbi időben vegánná, mindenféle állati összetevőt kizárva a táplálkozásukból, de olyanok is sokan vannak, akik húst ugyan már nem esznek, de a tojást, mint fehérjeforrást meghagyták táplálkozásukban és persze szép számmal olyanok is, akik mindenevők és szeretik a tojást.
Nagyon finom lecsóval, fűszerezett paradicsompürével, ketchuppal, vegán BBQ szósszal megkenve is.
Megtölthetjük kölessel, quinoasalátával, rizzsel is. Bármivel, amit szeretünk.
A tojáslepényt színesíthetjük apróra vágott zöldekkel, apróra reszelt sárgarépával, így mutatósan tálalható roládunk lesz.

Hozzávalók 15 szeletnyi tojáslepényhez

7 egész tojás
1 nagy evőkanál kukoricakeményítő/tápiókakeményítő/nyílgyökérliszt

0.5 dl étolaj
1 kávéskanálnyi füstölt paprika a díszítéshez



Elkészítés

1. Az egész tojásokat keverjük el alaposan a keményítőfélével, sóval és 1 löttyintésnyi étolajjal.
Kicsit habosítsuk fel a keveréket.
2. Egy hagyományos méretű sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük be a papírt étolajjal.
Erre öntsük rá a tojásos keveréket.
3. 15 perc alatt sül meg 180 fokos, előmelegített sütőben, de mert minden sütő más, a kivétel előtt tapogatással győződjünk meg róla, hogy a közepe sem ragad már,  mert ha ragadós még, nem lehet feltekerni.
4. A tepsiben töltsük meg és a sütőpapír segítségével tekerjük fel.
5. Töltelékek:
Mi sütőtökös és spenótos töltelékkel töltöttük, a töltelékek közé és a tetejükre sajtot reszeltünk.
Sütőtökös töltelék: a sült tököt növényi tejszínnel, inaktív étkezési élesztővel, sóval ízesítettük.
A spenótot olajon, fokhagymával a szokásos módon megpároltuk.

Jó étvágyat!




A töltött tojáslepény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.