Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Sushi rizs, ezt főzd ki!

A sushi rizs egy nemesített rizsfajta, melynek őse a japán kerek szemű változat. A gondos válogatás, ismerve a sushi készítésének, tradicionális fortélyait maximálisan érthető. 

Ízét tekintve leginkább semleges, de kiválóan alkalmazkodik a környezetéhez, azaz felveszi annak az ízét, amivel, vagy amihez főzöd. Egyediségének köszönhetően a főzése sem nevezhető szokványosnak. Fűszerezni például kifejezetten tilos. Az előkészületek roppant fontosak, ezek hiányában ugyanis valószínűleg nem azt az élményt kapod majd, amire számítasz. A sushi rizs elkészítése a rizsszemek alapos, háromszori, négyszeri átmosásával kezdődik. Akkor jártál el jól, ha az öblítő víz már átlátszó.

Ekkor szűrd le az értékes finomságot, és tedd főzőtálba. Önts rá ugyanannyi vizet, mint amennyi a rizs, és üvegfedő alatt forrald fel a fazék tartalmát. Ha ezzel megvagy, akkor lecsavarhatod a lángot takarékra, és jöhet a következő negyed óra, amikor a párolásé a főszerep. A fedőhöz tilos nyúlni, végig a láboson kell maradnia! Ezek után leveheted a tűzről, hogy megkevergesd a rizst, majd további tíz percig hagyd, had főljön, pontosabban párolódjon a levében. Ha letelt a megszabott idő, akkor kihűtheted, és tálalhatod. Eheted, veheted, viheted. Lehet, hogy első olvasatra ez bonyolultnak tűnik, de hidd el, korántsem az.

Az élmény pedig magáért beszél. Miért ne készíthetnél magadnak, az otthonodban sushi rizst? Ha a környezeted kétkedve fogadja újító gasztronómiai innovációdat, akkor ne hallgass rájuk, és tedd próbára a terméket. A nemesítés, a koncentrált odafigyelést feltételező termesztés, és a betakarítás utáni átválogatás garantálja, hogy a hozzád elérkező rizsszemek arra születtek, hogy te elégedetten elfogyaszd őket. Akár sushit is alkothatsz, a saját konyhádban, ízlésvilágodnak megfelelően. Természetesen a sushi rizs más ételhez is felhasználható. Azt mindenképp vedd figyelembe, hogy átveszi a környezete aromáját, tehát nagyon ízletes fogásokat remekelhetsz általa. A harmónia így nem is lehet kérdés, s ha a fenti néhány aprócska szabályt betartod a főzése során, akkor a végeredmény nem csak mennyeien finom, hanem szemrevalóan szép is lesz.

Keresés