x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Sajtkolbász recept


Egy nagyon finom vegetáriánus felvágottat készítettünk, sajtból gyúrtunk kolbászt.

A sajt kolbászjellegét a füstös ízének és a fűszerezésének köszönheti. A megszólalásig hasonlít az íze húsos testvérééhez. Hidegen fogyasztható kenyérrel, zöldségekkel, aprítható salátákba.

Hozzávalók

20 dkg füstölt sajt (mi Karaván sajtot használtunk)
10 dkg reszelhető keményebb sajt (mi Ementálit használtunk)
1 tojás
1 reszelt hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt paprika
1/2 kávéskanál füstölt paprika
1 mokkáskanál chili paprika
bors, őrölt kömény, bármilyen fűszer, amit szeretünk, de mi csak a felsoroltakat használtuk.



Elkészítés

1. Reszeljük le nagylyukú reszelőn a sajtokat, a vöröshagymát, nyomjuk szét a fokhagymát. Minden hozzávalót gyúrjunk, keverjünk össze.
2. A masszából formáljunk egy szalámirudat, tekerjük egy szétvágott / szétterített sütőzacskóba (alufólia is jó). A tekercs végeit kössük be cérnával.
3. A sajtrudat tegyük a sütőbe és 180 fokon vagy közepes erősségű gázlángon süssük meg. Hamar megsül, látni fogjuk, hogy a fólia kicsit kikerekedik, felpúposodik.
4. Hűtsük hidegre, úgy könnyű vékonyan szeletelni.

Jó étvágyat!



A sajtkolbász recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés