Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Rizslisztes sajtos pogácsa forrázott tésztából recept


Sokféle gluténmentes lisztből készült pogácsa sütésével, kikeverésével próbálkoztunk, de mindegyiket egy kicsit száraznak, porózusnak találtuk. Végül is ennél a rizslisztes verziónál maradtunk, mert ez puha, nagyon kellemes ízű és állagú, kevés hozzávalóból, gyorsan elkészíthető.

A rizsliszt gluténmentes, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán feltüntetett információkat is.

A pogácsa sajttal és tojással készült. Vegetáriánusoknak, mindenevőknek ajánljuk, illetve azoknak, akik a búzalisztet szeretnék lecserélni másféle lisztekre, aki szeretnek kísérletezni, akik kedvelik a hagyományostól eltérő süteményféléket.

Hozzávalók egy közepes tepsinyi pogácsához

17 dkg rizsliszt
8 dkg növényi margarin
12 dkg reszelt sajt
2.5 dl növényi tej 
ízlés szerint
3 egész tojás



Elkészítés

1. A növényi tejet tegyük fel a margarinnal együtt a tűzhelyre és hagyjuk felforrni, sózzuk meg.

2. Amikor felforrt a tej állandó keverése mellett öntsük hozzá a rizslisztet, és az edényt a tűzhelyen hagyva keverjük tovább, amíg a masszaszerűen besűrűsödik.

3. A sűrű, rizslisztes masszát tegyük félre hűlni.

4. Amikor langyosra hűlt a massza, szigorúan egyenként keverjük hozzá a tojásokat úgy, hogy mindent tojást alaposan, külön elkeverünk.

5. Picit nedves kézzel formáljunk a tésztából golyókat, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk egymás mellé őket.

6. 180 fokos sütőben süssük addig, amíg a pogácsák megnőnek és látványosan felfújódva megbarnulnak. A pogácsákat egy kicsit süssük túl, várjunk, amíg halványan megbarnulnak. Ha hamar vesszük ki őket a sütőből, könnyen összeesnek.

Mi van akkor, ha a pogácsákat idő előtt vesszük ki a sütőből és összesnek egy kicsit? Semmi. Úgy is nagyon finomak.



Jó étvágyat!



A rizslisztes sajtos pogácsa forrázott tésztából recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés