Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Miért jó barát az aszalt vörösáfonya?

Az aszalt vörösáfonya azon kívül, hogy csábítóan finom, megannyi egészségmegőrzés szempontjából értékes jellemvonással büszkélkedik. 

Az ásványi anyag profilja olyan széles spektrumú, hogy éppen elég felsorolni a benne található kincseket. Kalcium, magnézium, kálium, nátrium, vas, cink, mangán, foszfor, hogy csak a legalapvetőbbeket említsük meg. A vitaminokról sem érdemes megfeledkezni, mivel A, B. C. és E vitaminforrás. A flavonoidokról nem véletlenül zengnek himnuszokat a gyógyítás területén dolgozók.

Ezek az anyagok bizonyítottak már a rákos megbetegedésekkel szembeni küzdelmekben, és érvédő hatásukat sem érdemes a szőnyeg alá söpörni. Az immunrendszer erősítése prioritást élvez, s az áfonya rendszeres fogyasztása ehhez hatékonyan hozzájárulhat. Ahogy nő a szervezet ellenálló képessége, úgy csökken az esélye a különböző fertőzések felbukkanásának. A sejtek regenerálásában is főszerephez jutnak a fent felsorolt anyagok, ahogy a méregtelenítés is fókuszba kerül. Az összetevők külön-külön is rengeteget tehetnek a kicsattanóan egészséges állapotért, de kombinációjuk verhetetlen összhatást eredményez. Az antioxidánsok több területen járulhatnak hozzá a jó közérzethez.

A vörösáfonyát sűrűn fogyasztják húgyúti fertőzések esetén, de a prevencióban is utánozhatatlan csemege. Nem elég, hogy finom, még a pozitív tulajdonságainak hála az ízlelőbimbók mellett a testet is kényezteti. A hegyvidéki növény aszalt formában sokáig eltartható és sokrétűen felhasználható. Az aszalt vörösáfonya asztalra teremtetett! A gasztronómiában számos módon hasznát veszik az erdei fenyvesek jellegzetes örökzöld törpecserjéjének termésének. Mártások, szószok, levesek, kompótok meghálálják a közreműködését, de a sütemények, desszertek világa sem nélkülözheti.

Keresés