Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Lenmagliszt 1kg

Ár:
820 Ft (646 Ft + ÁFA)

(820 Ft/kg)

RAKTÁRON

Fehérje: 25,6g / 100g

Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

A lenmagot találóan nevezik a magok királynőjének. A legősibb kultúrnövények közé tartozik. Argentína, Marokkó, India, Belgium és Magyarország a legismertebb lentermesztő országok. A len szavunk szláv eredetű, ami arra utal, hogy a honfoglaló magyarság körében a len és annak feldolgozása a kárpát-medencei népektől terjedt el.
A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat. Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak legjobb növényi forrása a lenmag. Gátolja a káros zsírok lerakódását az erek falán, védi a kapillárisokat, az agyban és a vesében futó ereket.
A lenmag, a lenmagliszt vagy a lenolaj fogyasztása a légutak gyulladásos megbetegedéseit hatékonyan gyógyítja. Bőrnyugtató, sebgyógyító és köhögéscsillapító. Mivel beolajozza a porcokat, enyhíti az izületi fájdalmakat.
A lenmag rendkívül sokrétű összetevőinek köszönhetően nélkülözhetetlen táplálék. Káliumban, magnéziumban, foszforban, kalciumban, nyomelemekben, élelmi rostokban gazdag és értékes fehérjéket, B-, A- és E-vitaminokat tartalmaz. Vasat, ként, cinket és klórt is találunk benne
A magból hidegsajtolással kinyerik az olajat, majd megfelelő finomságú lisztté őrlik. Őrleményként más lisztekkel is keverhető.
Mivel a lenmagliszt nagy mennyiségű folyadékot képes magába szívni, ételeket sűríthetünk vele. Sütéskor a hagyományos liszt egy részét kiválthatjuk lenmagliszttel, ilyenkor ne felejtsünk el több folyadékot hozzáadni. A lenmagliszttel készített kenyerek, péksütemények, kekszek hamarabb ropogósra sülnek.

100 gramm lenmagliszt tápértéke:

Energia KJ-ban: 1145    
Energia Kcal-ban: 269,5    
Zsír: 29,4g    
 - amelyből telített zsírsav: 1,6g    
Szénhidrát: 2g    
 - amelyből cukor: g    
Fehérje: 25,6g    
Só: 0g    

Recept: lenmaglisztes reform lepény

(édesen és sósan is készíthetjük)

Hozzávalók:

- 2 evőkanál szezámliszt
- 2 evőkanál lenmagliszt
- 2 evőkanál gesztenyeliszt
- 1.5 evőkanál útifű maghéj
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 20 g kókuszzsír

Elkészítés:
A hozzávalókat habverővel egész egyszerűen összekeverjük, és apránként annyi vizet adunk hozzá, amíg sűrű palacsintatészta állagúvá válik.
Egy sütőserpenyőben a kókuszzsírt felforrósítjuk és a tésztából két lepényt sütünk, mindkét oldalukat átsütve. Ha a masszát sűrűnek találjuk, mert nem terül szét a forró serpenyőben, - bátran hígítsuk vízzel, míg megfelelően folyóssá válik.

 
Cikkszám: 20112

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

ÚJDONSÁGAINK

Keresés