x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kókuszcsók lenfehérje felhasználásával recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán keksz vagy makarón. 
IGEN, MEGCSINÁLTUK! Tojás nélkül! Mi magunk is nehezen hisszük, hogy sikerült elkészíteni ezt a hagyományosan maradék tojásfehérje felhasználásával készülő kekszet, ha úgy tetszik makarón-szerűséget.

Természetesen, a mostani kedvencünket, a lenmagból készülő lenfehérjét használtuk hozzá. Pontosan úgy működött, mint a tojásfehérje, laza, mégis jól összeálló, habos, könnyű állagú kekszeket sütöttünk., amit csokiba mártottunk hűlés után. A kekszek csoki nélkül is finomak voltak, ne tartson benneteket vissza, ha éppen nincs otthon készleten. De, ha van csokitok, semmiképpen ne hagyjátok ki, a kókusz és a csoki megfellebbezhetetlen, függőséget okozó párosítás. Komolyan, nem lehet abbahagyni az evését.

Az általunk sütött kekszek, kicsit nagyok lettek, teljes meglepetésünkre a sütőben még kicsit nőttek is. Ha ti elkészítitek, nyugodtan gyúrkásszatok a mieinknél kicsit kisebb kekszeket, úgy egy kicsit jobban hasonlítanak az „igazi” kókuszcsókra. Nekünk innentől ez az igazi.

Hozzávalók

1/2 bögre lenfehérje*
2 bögre kissé apróbbra őrölt kókuszreszelék
2 evőkanál rizsszirup / más fehér szirup / házi készítésű cukorszirup
1 kávéskanál vanília
1 csipet
csokicsepp, apróbb csokidarabok a tésztába (el is maradhat)
olvasztott csoki a díszítéshez (opcionális) (kapható boltjainkban)



Elkészítés

1. Készítsetek lenfehérjét. A lenfehérje elkészítését lásd korábbi receptjeinkben:
Csokikrém lenmagból készült habból
Lenhabbal készült datolyás mogyorókrém
2. Őröljétek kissé apróbbra a kókuszreszeléket kávédarálóban, aprítóban, kinek mije van. Ne lisztté őröljétek, csak egyet-kettőt fordítsatok rajta, hogy a szemcsés állagát azért még megőrizze.
3. A lenfehérjét és a szirupot verjétek fel körülbelül 1 perc alatt, ne kemény habbá, inkább csak úgy tessék-lássék, olyan legyen, mint, amikor a tojásfehérjét kavarják ki a cukorral. Nem hab, de már nem is folyadékszerű.
4. Adjátok a kókuszreszeléket a szirupos lenhez, ízesítsétek, ha használtok csokicseppet vagy aprított csokit, azt most tegyétek bele.
És már kész is. Lágy / puha, de azért összeálló / formálható masszát kell kapnotok. Ha folyós lenne, adjatok még hozzá kevés kókuszreszeléket.
5. Gömbölygessetek kis labdákat, a labdákat kicsit lapítsátok el a papírral bélelt tepsiben. Megtehetitek azt is, hogy az egyes kekszek közepén / tetején kis csúcsokat formáltok, mint az „igazi" kókuszcsókoknál szokás.
6. 180 fokos sütőben 18 percig sütöttük, de a kekszek nagyságától is függ a sütés idő.
A kekszek akkor tekinthetők sültnek, ha a tetejük kissé megpirul, ha egyet megfordítotok az alja is kapott egy kis színt.
7. A sütőből kivéve kicsit még hagyjátok őket békén, mert a kekszek ilyenkor még puhák, a hűlés során egyre kezelhetőbbé lesznek, ekkor érdemes őket kiszedni és rácsra helyezni. Teljes hűlés után a kekszek jól kezelhetők, mártogathatók, bár nagyon finom omlósak maradnak.
Próbáljátok ki, nagy élmény a sütés, nagyon finom a végeredmény!

Jó étvágyat!





A kókuszcsók lenfehérje felhasználásával recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés