Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Jázmin rizs 2kg

Ár:
1.240 Ft (976 Ft + ÁFA)

(620 Ft/Kg) - RAKTÁRON
Fehérje: 8g / 100g

A jázmin rizs hosszú szemű, egyedi aromájú rizsfajta finom és lágy textúrával. Aromáját 1-1,5 évig megőrzi.

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!

Leírás

A Jázmin rizs egy hosszú szemű rizsfajta, dél-kelet Ázsiában vált honossá. Nevét illatáról kapta, aromáját 1-1,5 évig megőrzi. Egyedi aromájú rizs, finom és lágy textúrával. A termelők azt mondják, hogy a rizs illata alapján pontosan meg tudják határozni, hogy az adott ország mely területén termesztették.

Fehérje és szénhidrát tartalma mellett vitamintartalmát is meg kell említeni: niacin (B3 vitamin) tartalmának fontos szerepe van a koleszterinszint szabályozásában, tiamin (B1 vitamin) tartalma kedvezően hat az idegrendszerre, a szellemi teljesítőképességre. Vastartalma segít a vérképződésben, szeléntartalma pedig immunerősítő.
Konyhai felhasználásával kapcsolatban fontos tudni, hogy a jázmin rizst köretként érdemes elkészíteni, más jellegű rizsételhez másfajta rizst válasszunk. 

100 gramm jázmin rizs tápértéke:


Energia KJ-ban: 1456    
Energia Kcal-ban: 348    
Zsír: 0g    
 - amelyből telített zsírsav: 0g    
Szénhidrát: 80g    
 - amelyből cukor: 0g    
Fehérje: 8g    
Só: 0g     


Receptek jázmin rizzsel

Epres gyümölcsrizs 
Zöldségnyárs jázmin rizzsel 
Kókuszos tejberizs eperzselével 
Áfonyás rizstorta  
Hús nélküli töltött káposzta 
Rizsfelfújt eperrel




Recept: jázmin rizs zöldfűszerekkel

Hozzávalók:

25 dkg jázmin rizs
1 fej felaprított vöröshagyma 
3-4 gerezd felaprított fokhagyma
kevés hidegen sajtolt olaj
só ízlés szerint
csipetnyi zöldfűszer (bazsalikom, kapor, citromfű, majoranna, snidling)

Elkészítés:

A hagymát az olajon megpároljuk, a végén hozzáadjuk a fokhagymát (ügyeljünk, hogy meg ne égjen).
A megmosott rizst hozzákeverjük, hozzáadjuk a sót, a zöldfűszereket és felöntjük a rizs mennyiségéhez képest kétszeres mennyiségű vízzel.
Grillezett, vagy párolt zöldségekkel is tálalhatjuk.

 

Cikkszám: 20068

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2017. 06. 06.
Nagyon szeretem a jázmin rizst, itt tényleg jó áron be is tudom szerezni. Köszönöm!

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Keresés