Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Ételeink nélkülözhetetlen alapanyaga: a fűszer

Talán bele sem gondolunk, hogy ételeink mit sem érnének fűszer nélkül. Hiszen, miért is szeretünk enni tulajdonképp?

Nyilvánvalóan az étkezések élményét az ételek ízessége határozza meg: ha sótlan, ízetlen az étel, akkor az étkezés nem hogy nem lesz élmény, de még az étvágyunk is könnyedén elmehet! Az ízek orgiái okozta élményekről már az ókori időkben is sokat írtak, hiszen bizonyos kultúrkörökben óriási kultusza volt már akkor is az étkezésnek és az ízek sokféleségének. A fűszer akkoriban olyan fizetőeszköz volt, mint az arany, a fűszerkereskedők az akkori világ leggazdagabb embereinek számítottak. A fűszer egyes fajtái és típusai fokozatosan kerültek felfedezésre, és a kereskedelem egyre szélesebb körben való elterjedésével váltak ismertté. Mára már elmondhatjuk, hogy - akár kis hazánkban is - a világ minden tájegységére jellemző fűszer egyaránt kapható kereskedelmi forgalomban! Legyen szó például az indiai fűszer, az olasz fűszer vagy a magyar fűszer jeles képviselőiről, a BulkShopban megtalálhatunk mindent! Az adott ételhez tökéletesen passzoló fűszer megtalálása azonban nem mindig egyszerű feladat. Érdemes alaposan tanulmányozni az adott gasztronómiai kultúra sajátosságait, és az előírásokat pontosan betartva használni az odaillő fűszereket. Természetesen figyelni kell az egyéni ízlésvilágra is, van aki inkább az egzotikus ételek iránt vonzódik, pl. thai, indiai, japán stb., míg vannak akik a földrajzilag közelebb eső kultúrák ízlésvilágát kedvelik, melyekben sok ismerős elemet fedezhetnek fel, mint pl. az olasz vagy a török ételek esetében. Egy dolog azonban közös minden gasztronómiai kultúrában, mégpedig a fűszer! Ha csupán az egyes alapanyagokat feldolgozva elkészítenénk bármelyik ételt, valószínűleg némelyik akár ehetetlen is lenne, hiszen az alapanyagok ízét a fűszerezés hozza ki, és ezáltal válik belőle fogyasztásra alkalmas étel. Ez számunkra már olyan természetes, hogy éppen ezért nem is tudjuk már megbecsülni. A hagyományos fűszerpaprikától a kurkumán át a wasabi porig, minden rendelkezésünkre áll, csak a fantáziánk és ízlésvilágunk szab határt a különböző fűszerek felhasználásának. Továbbá rohanó világunkban megkönnyíti életünket a készen kapható alapanyagok sokasága, mely lehetővé teszi, hogy ne kelljen az egyes ízesítő alapanyagok kézzel történő megtisztításával és felaprításával bajlódnunk.