Persze ez nem véletlen. Amellett, hogy roppant kiadós, laktató, érzékeket zsongító, még egészséges is. A kalóriákkal azért jó, ha számolsz, mert az aszalt gyümölcsök, és az olajos magvak külön-külön is kellően energiadúsak, hát még így együtt. De a lehető legjobb alternatíva, ha valami finomságra vágysz. Miért ne hódolhatnál úgy az édesség evésének, hogy közben egészséged helyes működését is támogatod? Az olajos magvak pozitívumait napestig lehetne sorolni. Néhány évig tiltólistára kerültek, a téves álhírek miatt.
Ezen információk arra engedtek következtetni, hogy a magas koleszterin szint összefüggésben van a magvak rendszeres fogyasztásával. Ekkor még nem volt nyilvánvaló tény, hogy a koleszterin nem egy részből áll. A jó, és a rossz koleszterint egymástól nem csak ildomos, hanem kötelező megkülönböztetni. A jó értéke minél magasabb, annál jobb. Az összesített koleszterin szám, éppen ezért nem mérvadó. A magvak ezek után hirtelen kikerültek a „büntetésből”, s újra mind többen kezdték el hirdetni, hogy nem csak finomak, hanem hasznosak is a szervezet számára.
Konkrétan nem hogy nem növelik, hanem csökkentik a vér rossz koleszterin szintjét, emellett rengeteg, esszenciális anyaghoz juttatják hozzá a szervezetet. A diákcsemege tartalmaz kesudiót, mandulát, és földimogyorót. Külön-külön órák hosszat lehetne róluk beszélni, de összegezve mindegyikről elmondható, hogy nagymértékben támogatják a test optimális, olajozott működését! A diákcsemege aszalványtartalma pedig szintén hozzájárul a pozitívumok listájához.