Mert egyszerűen fűszeresebbé teheted általa az életedet. A japán zöld torma, ahogyan sokan nevezik igazán közkedvelt növény a távol-keleti konyhában. A káposztafélék családjába tartozik, s a gyökerét használják fel. Csípőssége szó szerint világhírű, így aztán érdemes vele csínján bánni. Igaz, aki bírja a maró élményt az bátrabban is hintheti a wasabi port ételeire. Ne tévesszen meg a “torma” elnevezés, ugyanis a japán vízitorma ezerszer erősebb az általunk ismert variációnál.
Az elnevezése “japán vízitorma” kifejezetten beszédes, mivel élőhelyéül szívesen választja a mocsaras, lápos területeket, sőt a sekély vizet sem veti meg. Megvastagodott levélnyeléből állítják elő a port, amivel aztán milliónyi fogás ízesíthető. Ám nem érdemes a wasabira kizárólag fűszerként tekinteni. A japán gyógyászatban por vagy krém formájában megannyi területen alkalmazzák. Például kitűnő vérhígító. A tárolási feltételek prioritást élveznek. Ahhoz, hogy hosszú ideig megőrizze a szavatosságát sötét dobozban, hűvös helyen érdemes tartani. A wasabi árak nem tántoríthatnak! A wasabi nem hagyja érintetlenül a szervezetet.
Pozitív élettani hatásai kiemelkedőek! Az emésztést pazarul serkenti, de a fertőtlenítésben is főszerepet játszik. Antibakteriális tulajdonsága miatt nem egyszer tradicionálisan olyan fogásokhoz tálalják, ahol nyers összetevők is szóhoz jutnak, de a japánok fogpasztát is készítenek belőle. Felhasználásának módja teljes egészében rád és ízlésedre van bízva. Saláták, zöldséges, halas ételek nem nélkülözhetik, de ha szereted a csípős élményt akkor gyakorlatilag a határ a csillagos ég.