A japán hegyvidékeken termő növényt (melyet csípős íze miatt nem legelnek le az állatok) a mai napig óriási mennyiségben termesztik, amit egyrészt a gasztronómiában betöltött szerepének, másrészt gyógyhatásainak köszönhet. A wasabi köztudottan antibakteriális jellemvonásokkal bír, azaz fertőtleníti a szervezetet, élénkíti a keringést, elűzi a vírusokat, bacilusokat, és fokozza a méregtelenítő folyamatokat.
Ha ez nem lenne elég, akkor érdemes kiemelni antioxidáns tulajdonságát, aminek hála eredményesen veszi fel a küzdelmet, a rosszindulatú sejtburjánzásokért felelős szabad gyökökkel szemben, s képes a rákos problémák megelőzésére. Egyes kutatók állítása szerint a wasabi még a csontritkulás kialakulását is késleltetheti. A wasabi paszta tehát joggal nevezhető instant megoldásnak, hiszen egy alapanyaggal két területét is gazdagíthatod életednek.
Egyrészt a konyhádat felfokozhatod, feldobhatod csípős ízével. Másrészt sokat tehetsz általa egészséged megőrzésének érdekében. A hagyományos konyha fogásai is alkalmasak arra, hogy némi reformálás után, új köntösbe bújtasd őket. De akár nyithatsz a japán gasztronómia felé is, ahonnan ötleteket merítve egészen más világát ismerheted meg a sütésnek, főzésnek. A wasabi paszta salátákhoz, öntetekhez, de akár hidegtálakhoz is felhasználható. Abszolút kiadós, élénk ízvilága miatt minimális mennyiség is elég belőle, a várt hatás eléréséhez. Mindennek tetejében áruházunkban különösen kedvező áron szerezheted be, így duplán takarékosan járhatsz el.