Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Az algalap igazi JollyJoker!

Méregtelenít, táplál, lúgosít, feltölti a szervezetet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Erre képes az alga, és természetesen az algalap is, mely minden, egyes lapjában megtestesíti a fent ecsetelt pozitív jellemvonásokat. 

Nem véletlen, hogy a WHO superfoodnak tekinti az algát, mely antioxidáns karakterű pigmentjeinek köszönhetően markáns zöld színnel büszkélkedik. Az antioxidánsok főszerepet játszanak az immunrendszer roborálásában, csökkentik a vér rossz (ldl) koleszterin szintjét és megszüntetik a vércukor szint ingadozását. Utóbbi jellemzőnek hála inzulin rezisztenciával küzdők és cukorbetegek számára különösen javallott a fogyasztása.

Az összes esszenciális aminosav megtalálható benne, azaz a szervezet számára nélkülözhetetlen, fehérjék felépítésében élen járó molekulák az alga fogyasztásával biztosíthatóak a test számára, ami felbecsülhetetlen érték, lévén húsmentes diétában ez életbevágóan fontos pozitívum. Kár lenne megfeledkezni széles spektrumot bejáró vitaminprofiljáról és kimagasló ásványi anyag tartalmáról. Antibakteriális hatásának köszönhetően serkenti a méregtelenítő folyamatokat, emellett helyre billenti a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Bónuszként, ha mindez nem lenne elég a nehézfém szennyeződések megkötésében és kivezetésében is élen jár. Sejtmegújító, roboráló hatását már a maják és az asztékok is ismerték és alkalmazták. Természetes jódtartalma magas, ezért a napi ajánlott mennyiséget érdemes szem előtt tartani. A pörkölt algalap az az alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhádból.

Nemcsak akkor érdemes bespájzolnod belőle, ha vegetáriánus vagy vegán étrendet követsz, hiszen számtalan módon felhasználható, és hasznosítható. Sushi megannyi módon készíthető a segítségével, de nem ildomos leragadnod ezen a ponton, hiszen könnyű kezelhetősége, semleges ízkaraktere miatt gyakorlatilag megszámlálhatatlan formában járulhat hozzá gasztronómiai remekeid sikeréhez. Arról nem is beszélve, hogy a fentiek tudatában, szervezeted támogatásának érdekében is érdemes fogyasztanod. A beszerzése nem jelenthet akadályt, sem anyagi, sem más tekintetben, így aztán bátran bevásárolhatsz belőle, hogy kezdetét vehesse a keletet idéző gasztronómiai kirándulásod.

Keresés