Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

​Aszalványok, a különleges kiegészítők és finomságok

A növények aszalása során a bennük található értékes anyagok nem vesznek oda, mint sok esetben a más egyéb feldolgozás során. 

Az aszaláshoz nincs szükség tartósítóra, színezékre, savanyúságot szabályzó anyagra vagy hasonló fölösleges és egészségtelen holmikra, így az aszalványok a gyümölcsök és bogyók tartósításának legmegfelelőbb módján készülnek. Az aszalványokkal ízesítheti a süteményeit, a szószokat, pudingokat, de akár joghurtba, tejbe, fagylaltba pakolva is különleges hatást érhet el. Az aszalványok könnyen felhasználható hozzávalók, hiszen elég csak belekeverni a finomságba, vagy rászórni az aktuális ételre és máris jobb ízhatást, táplálóbb, egészségesebb ételt nyer. Az aszalványokat nagyon kreatívan lehet használni díszítésre is, hiszen színükkel feldobhatják egy piskóta vagy torta, esetleg muffin megjelenését. A palacsinta egy közkedvelt édesség, melyet szintén ki lehet egészíteni aszalványokkal. Akár úgy, hogy a töltelékbe keveri őket vagy pedig mellé szolgálja fel. Az aszalt szilva és a mazsola nagyon régi, népszerű és általános aszalványok, melyeket a kezdő háziasszonyok is használnak. De ezek mellett például sokan nem tudják, hogy a kókuszreszelék is aszalványnak számít, hiszen a kókusz, mint gyümölcs húsát jelenti kiszárított, lereszelt formában. Igaz, hogy az aszalványokat nem szokás gyárilag darabolni, de a kókusz esetében az aszalásnak, a kiszárításnak ez a leghatékonyabb módja és ilyen formában használható fel a lehető legjobban. A vörösáfonya egy nagyon egészséges gyümölcs, melyet régen is használtak, de népszerűsége csak nemrég öltött nagy méreteket. Aszalt formában jól tartósítható és nagyon finom ízesítője a süteményeknek, fagylaltoknak is.

Keresés