Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

A jackfruit a modern gasztronómia sztárja!

A jackfruit íze lágy, édeskés, gyümölcsös, talán a banán, őszibarack, mandarin és mangó karakterére emlékeztet a leginkább. Mivel ízvilága nem mondható markánsnak, így nemcsak a gyümölcskedvelők nyúlnak érte szeretettel. 

Napjainkban némi divat őrület is körül rajongja, ugyanis a vegetáriánusok és vegánok előszeretettel fogyasztják és alkalmazzák konyhájukban. Az egyik legérdekesebb különlegessége, hogy kissé éretlen formájában a textúrája szálas, ami kísértetiesen hasonlít egyes húsfajták állagához. Éppen ezért azokba az ételekbe kiválóan használható, ahol amúgy az állati termékeké lenne a főszerep.

Ízsemlegessége garantálja, hogy mind a sós, mind az édes fogásokban helytállhat, ráadásul a fűszerezését csak a képzelet szabta határok korlátozhatják. A fentiek fényében bátran kijelenthető, hogy ez az a konyhai alapanyag, melynek sokoldalúsága és sokszínű felhasználhatósága nem hagy kétséget afelől, hogy minden szála kincs értékével ér fel. Hogy hogyan használhatod? Bárhogyan. Pácolhatod, grillezheted, sütheted, főzheted. Ezzel nagyjából ki is merítettük a legtöbbször alkalmazott gasztro fogások listáját. Nyersen vagy éppen pirítva is tökéletes étel remekelhető belőle. Ha te nem vagy vega vagy vegán, akkor nyugodt szívvel társíthatod húsokhoz, halakhoz vagy sajtokhoz, mivel ízvilága tökéletesen passzol ezekhez az alapanyagokhoz.

Salátákban pazar harmóniát teremt a zöldségekkel, gyümölcsökkel, de öntetek, szószok is meghálálják a jelenlétét. Mivel az érettebb variáció édeskés ízhatással büszkélkedik, így desszertek és sütemények alapjául is szolgálhat. Az éretlen gyümölcs glikémiás indexe alacsony, aminek köszönhetően cukorbetegek vagy inzulin rezisztenciával küzdők is fogyaszthatják - kockázatok nélkül. Mivel kalóriában szegény és rostdús így a diétázók számára is tökéletes gasztronómiai alapanyag. Mindennek tetejében szénhidrátok mellett fehérjét is tartalmaz, ezért komplex tápláléknak tekinthető.

A jackfruit fogyasztásának élettani hatásai

Ódákat lehetne zengeni erről az ázsiai csodanövényről, mely káliumban, foszforban, cinkben, vasban, magnéziumban, kálciumban, karotinban, flavonoidokban gazdag, de A, B1, B2, B3, és C vitamin tartalma is kimagasló.

Keresés