Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

A csicseriborsó nagybetűs táplálék

A csicseriborsó egyik különleges jellemvonása, ami oly kedveltté teszi a vegetáriánus, vegán életmódot folytatók körében, hogy 20%-os fehérjetartalommal büszkélkedik. 

Ez bizony nem akármi, s éppen ezért a húsmentes táplálkozás preferálóinak valódi kincs, mivel növényi protein tartalma eredményesen támogathatja a szervezet optimális működését. Ám ennyiben nem merül ki a pozitívumok listája. Dúskál B1 és B6 vitaminban, valamint folsavban. Magnézium, cink és vastartalma mellett sem érdemes elmenni szó nélkül.

Bár hüvelyes növényről van szó, de emészthetősége könnyebb a babhoz, lencséhez képest, ezért azok számára is javasolható, akik egyébként tartanak a puffadás kellemetlen érzésétől, és következményeitől. A felhasználása hihetetlenül sokoldalú. Egyrészt önmagában elkészítve krémek, „kenőkék”, mártások alapjául szolgálhat. Másrészt megőrölve, liszt képében péksütemények alkothatóak a segítségével. Harmadrészt a lisztpéphez vizet adva akár tésztaként is kiszárítható, mely a későbbiekben vízben kifőzve tökéletes főétellé varázsolható. Pirítva sem akármilyen csemege. Ebből a néhány pontból kiderül, hogyha betárazol belőle, akkor a gasztronómia számos területén jó szolgálatot tehet neked.

Mivel kiváló fehérjeforrás így, könnyedén kiválthatod a segítségével az állati eredetű proteineket. A csicseriborsó szénhidráttartalma is jelentős, pontosan ezért laktató alapanyag, mely lassan felszívódó jellemvonásai miatt diétázóknak és cukorbetegeknek is abszolút ajánlható. Az ázsiai konyha egyik kedvelt összetevője, de tökéletesen megállja a helyét a magyar gasztronómiában  is. Érdemes vele kísérletezned, mert jóformán bármilyen ízharmónia részesévé teheted.