Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Oreos tortácska recept

Az oreos tortácska vegán édesség teli finomságokkal, ráadásul könnyen elkészíthető    Az oreos tortácska vegán édesség teli finomságokkal, ráadásul könnyen elkészíthető

Vegán édesség teli sok-sok finomsággal, könnyen elkészíthető, sütni sem kell.

A tortakrém több módon elkészíthető – ezekre javaslatot is adunk – de, mindegyik krémben azonos, hogy oreo keksszel ízesítettük.

bulkshop magyar vallalkozas

Jóból jót készíteni nem kunszt – szokták mondani. A képeken látható tortácskába valóban nagyon sok jót beleraktunk, így nem csoda, hogy nagyon finom lett. Csalódni nem lehet benne, konyhai gyakorlat nélkül is könnyedén elkészíthető. Ráadásul sütni sem kell. Az elkészítés nem igényel patikapontosságú méréseket, bonyolult konyhai eljárásokat.

A tortakrém több módon elkészíthető – ezekre javaslatot is adunk – de, mindegyik krémben azonos, hogy oreo keksszel ízesítettük. Az oreot szinte mindenki szereti, a környezetünkben lévő gyerekek egyenesen imádják. Gyerekzsúrok kedvelt édessége lehet.


Az oreo egy vegánbarát termék, nem tartalmaz állati összetevőket, azonban cukorral édesített. Talán néha megengedhetünk belőle egy-egy vékonyabb szeletet, legalább ünnepnapon.


A tortakrémet elkészíthetjük vegán mascarpone jellegű, boltjainkban kapható krémből vagy tofuból is, de jól működik a krém kesudiós alappal is. Számunkra a tofus változat volt a legmeglepőbb, ritkán készítünk tofuból édes ételt, a belőle készült töltelék sima, selymessége szinte meglepett bennünket.

 

Az oreos tortácska hozzávalói 

(24 cm-es tortaforma)

A tortaalaphoz:


1 bögre (2,5 dl) apró, lágy zabpehely*

1 bögre mandulaliszt

12-15 szem beáztatott datolya / 3-4 szem összetört oreo keksz

1 evőkanál kókuszzsír / 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír

fűszerek ízlés szerint: mokkáskanál fahéj, 1-2 kávéskanál vanília kivonat / aroma is megteszi, leheletnyi szegfűszeg, mokkáskanál kardamom


A tortakrémhez:


1 doboz mascarpone jellegű növényi krém / 1 csomag kb. 20 dkg tofu / 1 bögre kesudió

1 dl növényi habalap

1 dl szirup: datolya, rizs, vagy bármilyen szirup, amelyet szeretünk / magunk készítette szirup, de csak akkor, ha nem édesített a habalap, édesített habalap esetén nincs szükség szirupra vagy más édesítésre.

6-8 darab oreo keksz

1 púpozott evőkanál útifű maghéj

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

Az oreos tortácska elkészítése

1. A tortalap elkészítése:
Az áztatott datolyát törjük össze. Ha a tortalapba is oreo kekszet teszünk datolya helyett, akkor a kekszeket törjük össze.

A zabpelyhet, mandulalisztet és a datolyát / oreo kekszet keverjük össze. Tegyük hozzá a kókuszzsírt és a fűszereket, alaposan dolgozzuk össze. Ha a keverék morzsálódós evőkanalanként adjunk hozzá növényi tejet, amíg jól formázható tésztát kapunk.

Nyomkodjuk a tortaformába a masszát és a krém elkészültéig tegyük a hűtőbe.


2. A krém elkészítése:


Krémkészítés mascarpone jellegű krémből:

A krémet néhány órával a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, szobahőmérsékleten jó vele dolgozni. Szobahőmérsékleten pontosan úgy lehet vele bánni, mint tejzsírból készült testvérével. Robotgéppel verjük fel alaposan.

Verjünk fel kemény habbá 1 dl növényi habalapot.

A mascarpone jellegű krémhez keverjük fokozatosan, több részletben a kemény habot.

Ha nem édesített a hab, keverjünk 2-3 evőkanálnyi szirupot bele. Ez esetben nem megfelelő a porított cukor vagy cukorpótló, mert nem oldódik tökéletesen és esetlegesen ropogni fognak a kristályok a fogunk alatt fogyasztáskor. Ha nincs növényi szirupunk, kevés vízből és 2 evőkanálnyi cukorból készítsünk mi magunk.

Keverjünk bele 1 púpozott evőkanálnyi útifűmaghéjat is, ettől lesz majd a krémünk szépen szeletelhető.

Törjünk durvára 6 szem oreo kekszet és keverjük a krémbe.

Két szem kekszet tegyünk félre díszítésnek.


Krémkészítés tofuból:

A tofut daraboljuk fel vagy reszeljük meg és 1 dl növényi tejjel turmixoljuk simára.

A továbbiakban a krémkészítés lépései megegyeznek az előzőekben leírt mascarponés krémmel.


Krémkészítés kesudióból:

A kesudiót meleg vízben áztassuk fél órát.

Szűrjük le az áztatóvizet és kb. 1 dl növényi tejjel turmixoljuk simára.

A krémkészítés további lépései megegyeznek a mascarponés változatnál leírtakkal.


3. A torta összeállítása:

A tortaalapra halmozzuk a tölteléket, díszítjük durvára tört keksszel és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az útifű maghéjtól a töltelék megszilárduljon.


Megjegyzés:

*A tortaalap zabpehelyből is elkészíthető, ez esetben a mandulaliszt helyett is zabpelyhet használjunk.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház


Az oreos tortácska vegán édesség teli finomságokkal, ráadásul könnyen elkészíthető

Az oreos tortácska vegán édesség teli finomságokkal, ráadásul könnyen elkészíthető

 

Az oreos tortácska recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: Édességek és desszertek  |  muffinok  

 

bulkshop recept


                                                                                   TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA