Leírás
A fekete bab jellemzői

- Rostokban gazdag.
- B6 vitamint és folsavat tartalmaz nagy mennyiségben.
- Protein tartalma is magas.
- Alacsony zsír és nátrium tartalmú.
- Nagy mennyiségű inzulintartalma miatt ajánlott a cukorbetegnek is.
- Gluténérzékenyek diétájába is beilleszthető.
- Molibdént is tartalmaz, ami élénkítő hatású.
A FEKETE BAB KONYHAI FELHASZNÁLÁSA
A fekete babot előszeretettel használják Indiában dhal-ok alapanyagaként. Felhasználható köretek, főzelékek mexikói ételek elkészítéséhez is.
Receptek fekete babbal

Fekete burgerek
Fekete bab fasírt gombás tápiókatésztával
Hurka helyett: lencse és fekete bab alapú növényi rudak
Fekete bab humusz
Fekete bab brownie
Feketebab-gombócok
Összetevők: fekete bab, víz, só
Felbontás után üveg vagy műanyag edényben hűtve tárolandó és két napon belül felhasználandó.
Cikkszám: 20475
Paraméterek
Vegán | Vegán |
TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT | |
100g TRS fekete bab konzerv tápértéke | |
Energia KJ-ban | 377 |
Energia Kcal-ban | 90 |
Zsír | 0,6g |
- amelyből telített zsírsav | 0,0g |
Szénhidrát | 11,0g |
- amelyből cukor | 0,0g |
Rost | 7,2g |
Fehérje | 6,5g |
Só | 0,2g |