Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Rizottó rizs 1kg
1.570 Ft (1.236 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Rizottó rizs 1kg

1.570 Ft (1.236 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
2 db vagy több
1.490 Ft / db
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A Rizottó egy különösen kedvelt rizsfajta, az olasz konyha egyik alapétele.

Leírás

Különösen kedvelt rizsfajta, nevét egy Vercelli régióban található helység után kapta, ahol először - 1946-ban - termesztették. Mivel a szemek meglehetősen nagyok, az Arborio rizst különös gondossággal főzzük, és az edényt a tűzhelyről levéve hagyjuk még pár percig pihenni. Az Arborio rizs bármely rizottó elkészítéséhez alkalmas.
A rizotto, pont mint a tészta, fogkemény. Ehhez érdemes kóstolgatni, és elkapni azt a percet, amikor már nem kemény, de még van tartása. Akkor lesz tökéletes, harmonikus a végeredmény.
A rizottó  az olasz konyha egyik alapétele. Tulajdonképpen egy krémes állagú rizsétel, különféle zöldségekkel  ízesítve. Az olaszok előételként (primi piatti), a tésztákkal egy kategóriában eszik. 
Az igazi krémes állag eléréséhez több dologra kell figyelni. Legfontosabb a rizs fajtája. A rizottóhoz gömbölyű szemű, magas keményítőtartalmú rizs szükséges, ettől lesz olyan utánozhatatlanul krémes állagú.  A legismertebb fajta az Arborio. Fontos az is, hogy a főzéshez jó minőségű alaplét (zöldség alaplé)  használjunk.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olivaolajon pároljuk üvegesre és forgassuk bele a rizst, így pirítsuk néhány percig. Fontos, hogy az alaplé forró legyen.  Merőkanalanként kell a rizshez adni, majd hagyni, hogy elpárologjon, különben nem lesz krémes az étel. Ezt addig ismételjük, amíg el nem készül. A főzés utolsó perceiben  adjuk hozzá az ízlés szerinti fűszereket és ilyenkor reszelt parmezán sajtot is keverhetünk hozzá. A rizsnek az olaszok szerint ugyanúgy „al dente”, vagyis haraphatóra kell főnie, mint a tésztának. Akkor jó, ha van minimális rugalmassága és nem  főtt nagyon puhára.

 

Átlagos tápérték 100g rizottó rizsben

Energia: 1528 kJ/378 kcal
Zsír: 0,1 g
   amelyből telített zsírsav: 0 g
Szénhidrát: 74,9 g
   amelyből cukrok: < 0 g
Fehérje: 7,1 g
Só: 0 mg

 

Receptek rizottó rizzsel 

Gombás lecsós rizottó recept 
Áfonyabőrbe bújtatott édes köles és rizs 
Fekete szezámleves és fekete szezámsó






Cikkszám: 20065

Vélemények

4.00
1 értékelés
0
1
0
0
0
2017. 07. 19. -
Nemrég kipróbáltam ezt a rizst sushihoz, nekem bejött, finom lett.

Hasonló termékek

Bulgur 2kg

2.090 Ft 1.590 Ft
Raktári és bolti készleten

Köles hántolt 2kg

2.220 Ft 1.690 Ft
Raktári és bolti készleten

Quinoa fehér 500g

1.580 Ft 1.190 Ft
Raktári és bolti készleten

Jázmin rizs 2kg

2.330 Ft
Raktári és bolti készleten

Basmati rizs 2kg

4.150 Ft
Raktári és bolti készleten

Hajdina pirított 2kg

3.790 Ft 2.790 Ft
Raktári és bolti készleten

Bulgur 1kg

1.330 Ft
Raktári és bolti készleten

Köles hántolt 1kg

1.490 Ft
Raktári és bolti készleten

Jázmin rizs 1kg

1.390 Ft
Raktári és bolti készleten