Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Zatarral fűszerezett, lapos kenyérbe töltött fehérjepecsenye recept

Zatarral fűszerezett, lapos kenyérbe töltött fehérjepecsenye recept    Zatarral fűszerezett, lapos kenyérbe töltött fehérjepecsenye recept

Finoman fűszerezett - nehéz abbahagyni - langyos állapotban a legfinomabb

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető töltött kenyér.

bulkshop magyar vallalkozas

A képen látható lapos kenyeret nagyon szerettük. Tulajdonképpen nem lehet eleget enni belőle. Afféle, „no még egy kicsit, de aztán már tényleg többet nem...” kategóriájú étel, amelyet ehetünk főételként egy könnyű leves után, frissen sütve kínálhatjuk vele a vendégeinket is. Éppen csak kihűlt, langyos állapotában a legfinomabb, de pici vízzel, vizes tenyérrel átsimítva meg is melegíthetjük másnap is.

A kenyér saját készítésű lisztkeverékünkből készült, hajdinaliszt, cirokliszt, barna rizsliszt, tápiókakeményítő egy-egy arányú keverékéből, de elkészíthetjük más lisztkeverékből is, használhatunk köleslisztet is a keverékben, a hozzávalóknál felsorolt lisztek bármelyikéből (barna rizsliszt, hajdina, cirok stb.) Választhatunk kettőt, nem kell okvetlen 4-féle lisztből keverni, de nem hagyhatjuk el a tápióka / nyílgyökér keményítőt a keverékből. Megteszi bármilyen készen vásárolt gluténmentes kenyérlisztkeverék is. (A Bulkshop kínálatában is találunk ilyet.) Fehér vagy tönköly búzalisztből is elkészíthető, de mi minden esetben törekszünk a gluténmentességre is.


A kenyeret gyorsított kelesztéssel sütöttük, így a bekeverés után azonnal süthető, nem kell a kelesztésre időt szánni.


A kenyér belsejébe a mostani kedvencünket, a darabos borsófehérjét készítettük el zataros fűszerezéssel, a kenyér héját is ezzel a fűszerkeverékkel szórtuk meg. Az utóbbi időben a zatar fűszerkeverék gyakori hozzávalója ételeinknek, nagyon ízletessé teszi az ételeket, nagyon jó arányú keveréke a szezámmagnak, oregánónak, kakukkfűnek és a sumacnak. A sumac aromás illatú közelkeleti fűszer. Íze savanykás, fanyar. A sumac ennek a fanyarságnak köszönhetően kihozza az ételek ízét, felerősítve a többi fűszer aromáját. A zatar fűszerkeverék más összetevőit is még finomabbá, aromásabbá teszi. Széleskörűen használható, pl. a rizs vagy krumpliköretet is különlegessé és nagyon finommá teszi. Az interneten található leírások szerint saláták és joghurt ízesítőjeként is érdemes használni.


A zatar a képen látott kenyeret is ellenállhatatlanná tette. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.

 

Hozzávalók 3 darab zatarral fűszerezett kenyérhez

1/2 bögre (2,5 dl) hajdinaliszt
1/2 bögre barna rizsliszt

1/2 bögre cirokliszt / kölesliszt / quinoaliszt (kávédarálóval őrölt quinoából) / amarántliszt (őrölt amarántból)

1/2 bögre tápióka / nyílgyökér keményítő

1 púpos evőkanál útifű maghéj 2.5 dl langyos vízbe áztatva

1 púpos evőkanál őrölt lenmag (elmaradhat)

2 evőkanál olívaolaj a kenyértésztába, 2 evőkanál a kenéshez

1/2 csomag (4g) szárított élesztő

1 lapos kávéskanál himalája só

1 evőkanálnyi zatar fűszerkeverék a szóráshoz

 

Hozzávalók a zataros borsófehérjéből töltelékhez

1/2 csomag darabos borsófehérje (lehet több is)
1 evőkanálnyi zatar fűszerkeverék

langyos víz

2 evőkanál olaj a kenéshez, 2 evőkanál az áztatólébe

1 lapos kávéskanál só, ha a többi ízesítő nem volt sós

1 evőkanálnyi Gefro levespor vagy más ételízesítő

langyos víz szükség szerint

Bármilyen fűszer vagy ízesítő, amit szerenénk / szeretünk pl: pici szójaszósz, pici fokhagymapor, pici piros paprikapor stb (mi nem használtunk plusz ízesítést)

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A zataros lapos kenyér elkészítése

1. Áztassuk be langyos vízbe a borsófehérjét úgy, hogy az áztatóvízbe minden más hozzávalót is bekeverünk. Tegyük félre, mire a kenyeret összeállítjuk meg is fog ázni.
2. Áztassuk be a kenyérhez az útifű maghéjat és várjuk meg, amíg megkocsonyásodik (kb. 10 perc).

3. Készítsük el a lisztkeveréket, tegyük bele az élesztőt, sót, és ha használunk, az őrölt lenmagot is.

A lisztkeveréket alaposan keverjük össze.

4. Tegyük hozzá a megkocsonyásodott útifű maghéjat és állítsuk össze a kenyértésztát. Ha keménynek találnánk a tésztát, tegyünk még hozzá evőkanalanként vizet, de óvatosan, a tésztának az elkészülés pillanatában jól formázhatónak kell lennie, nem szabad, hogy ragacsosan lágy legyen.

5. Az összeállított tésztát alaposan dagasszuk meg, (akár géppel) és a már majdnem jó masszához adagoljunk 2 evőkanál olajat és dagasszuk tovább, fényesre, simára, amíg az edény falától elválik.

6. Most kapcsoljuk be a sütőt 50 fokra.

7. A megdagasztott tésztát harmadoljuk el. Az egyes darabokat lisztezett deszkán nyújtsuk el nagyjából köralakúra. Ne nyújtsuk nagyon vékonyra (kb. 1 cm-esre), mert a töltelék csomagolásakor a nagyon vékony tészta könnyen kiszakad.

8. A beáztatott borsófehérjét szűrjük ki a léből és nagyon gyengéden nyomjuk ki belőle a nedvességet, de ne gyötörjük szárazra, a fehérje akkor lesz szaftos, omlós, ha nem préselünk ki belőle minden szuszt.

9. A tölteléket harmadoljuk el és az egyes elnyújtott lapok közepére helyezzünk egy-egy adagot belőle.

10. A megtöltött lapokat a széleket összecsippentve, batyuszerűen csomagoljuk össze.

11. A csomagolt felükkel lefelé fordítva nyújtsuk el gyengéden ismét a batyukat. Ha véletlenül kiszakadna, nyugodtan csippentsük össze a szakadást az ujjunkkal, de nem történik semmi baj, akkor sem, ha pici repedés lesz rajta.

12. Az elnyújtott batyukat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és helyezzük az 50 fokra melegedett sütőbe 15 percre. 15 perc után állítsuk a sütőt 200 fokra vagy légkeveréses módban 180 fokra és süssük a töltött kenyeret 40 percig.

Ha nincs a sütőnkön ilyen alacsony hőmérséklet, állítsuk a sütőt olyan fokozatra, amit kenyérsütéshez szoktunk használni (pl. 190 fok) és a hideg sütőbe tegyük be a tepsit.

13. A sütőből kivéve kenjük meg a felületét olajjal és gazdagon szórjuk meg zatarral.

14. Míg sül, készítsünk egy nagy adag salátát.


Nagyon finom lesz.

Jó étvágyat!

 

bulkshop webáruház

Zatarral fűszerezett, lapos kenyérbe töltött fehérjepecsenye recept

Zatarral fűszerezett, lapos kenyérbe töltött fehérjepecsenye recept

 

A zatarral fűszerezett, lapos kenyérbe töltött fehérjepecsenye recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: TORTILLÁK ÉS CHIPSEK  |  KENYEREK  

 

bulkshop recept


                                                                                TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA