Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Gluténmentesen elkészíthető, vegán főétel. Hetek óta népszerű a FB oldalunkon a vörös lencséből készített palacsintánk. Sokan megnéztétek, kedveltétek. Néhányan ki is próbáltátok. Köszönjük. Az egyik hozzászóló, Tamás Éva javaslatára most elkészítettük sárgaborsóból is. Nagyon jó lett.
A képen látható palacsinták vöröslencséből készültek. Nevezhetnénk őket úgy is, hogy vöröslencse pudla. Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető.
Ezt a sós, vegán, akár gluténmentesen is elkészíthető palacsintát már régóta tervezzük megsütni. Kétféle módon is elkészítettük, csicseriborsóliszttel és teljes kiőrlésű tönkölyliszttel is, mind a kettő vegán, tojás és tej nélkül készült.
Palacsintát mindnyájan szoktunk sütni, nagyon sokan szeretjük ugyanis. A gyerekek kedvence, a gasztronómiai „bűnözés” egyik fajtája. Sajnos palacsintából nem lehet egyet enni, egyszerűen azért, mert az evését nem lehet abbahagyni.
A sokadik kísérlet után sikerült olyan tojás nélküli palacsintákat sütnünk, amelyek könnyen megfordíthatók, sütés után repedés nélkül feltekerhetők, puha állagúak.
Egy sokak által kedvelt ételt, a hortobágyi palacsintát reformáltuk meg, a hagyományos fehérlisztes tésztát és a húsos tölteléket alakítottuk át - egy nem kevésbé ízletes - vegetáriánus étellé.
Az alábbi receptben egy könnyű, egészséges verziót mutatunk be, amely a hagyományokkal ellentétben nem búzalisztből, hanem zabpehelylisztből, tehéntej felhasználása nélkül készül. Amelyet nyugodtan, „lelkiismereti” nehézségek nélkül fogyaszthatunk.