Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Inaktív élesztő por 250g
1.770 Ft (1.394 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Inaktív élesztő por 250g

1.770 Ft (1.394 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
2 db vagy több
1.680 Ft / db
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A vegán konyhában a sajtos ízek utánzására és pótlására  használják. Kellemes, édeskés, sajtra, dióra emlékeztető az íze. Nem instant élesztő, tehát nem használható sütésre, kelesztésre. Fontos B-vitamin forrás, tartalmaz B2 és B5 vitamint, ásványi anyagokat és vasat is.

Leírás

Az inaktív élesztő tulajdonságai

Az inaktív és az instant élesztő elsőre csak a nevében hasonló.  Az inaktivált vagy nemes élesztőnek rendkívül kellemes, édeskés, sajtra, dióra emlékeztető íze van. Nem használható kelt tészták készítéséhez. A sütőélesztő közvetlen emberi fogyasztásra nem alkalmas, viszont inaktivált állapotban fogyasztható és a candidát támogató hatása nem érvényesül. Fontos B-vitamin forrás, tartalmaz B2 és B5 vitamint, ásványi anyagokat és vasat is.

Az inaktív élesztő használata


A legegyszerűbb fogyasztása: bármilyen ételbe vagy joghurtba keverve.

Kész ételekre, salátákra szórjuk ízesítőként, keverhetjük turmixokba, gyümöcs-, zöldséglevekbe. Főtt és nyers ételekhez is tökéletes. Szimplán csak bele kell szórni valamibe vagy rá kell szórni valamire. Nagyon egyedi és sajtos ízhatás érhető el vele. Finom íze mellett roppant egészséges is ám. Tele van fehérjével, B-vitaminokkal, folsavval, magnéziummal és cinkkel.
 


A nemes élesztőpehely nem ugyanaz, mint a sörélesztőpehely; az inaktív étkezési élesztőpelyhet cukoroldaton speciálisan erre a célra nevelt élesztőgombákból állítják elő, míg a sörélesztő a sörgyártás egyik mellékterméke.

Ha egyszer megkóstolod, könnyen a kedvenceddé válhat. A vegán konyhában a sajtos ízek  utánzására és pótlására használják. Gyakori, hogy a vegán konyhában tésztaszószok ízesítésére, karakteresebbé tételére. A házi készítésű vegán sajok egyik fontos alapanyaga. Kitűnő parmezánszerű és ízű növényi, tészta és kenyérételeink szórására, meghintésére alkalmas sajtpor készíthető belőle, ha összedaráljuk mandulával, kesudióval, napraforgómaggal, fokhagymaporral. Ez a parmezánszerű és ízű alapanyag konyhánk egyik kedvence lesz.

Nem alkalmazható tészták megkelesztéséhez. Ízében is aligha van köze a hagyományos élesztőhöz.

Receptek inaktív élesztővel Finom receptek inaktív élesztőpor felhasználásával

Grillezett növényi sajt miso ízesítéssel
Vegán kesucamembert
Szeletelhető tofumozarella
Misóval ízesített vegán lapkasajt 
Lencsefasírt
Napraforgósajt
Vegán tejföl 
Sütőben sült spenótos rizslabdák
Bulgurrizibizi
Egyszerű, hagymás kukoricakenyér
Csicseris, zabpelyhes chips spenótos növényi krémsajttal  Finom receptek inaktív élesztőpor felhasználásával
Kölessel töltött karalábé házi készítésű tejszínnel 
Húsétel helyett - rakott kel jackfruittal
Krumpliba töltött magyaros jackfruitpaprikás
Vegán krumplis palacsinta karfiolkrémmel 
Ünnepi sós torta
Vegán kolbász
Krumplis zabgombócok sajtszószban
Növényi sajttal készült banánvirág
Fekete burgerek 
Banánvirágsajt 
Fűszeres tofukolbászok gluténmentes bagettel 
Feketebab-gombócok 
Jackfruittal töltött ravioli


 

 

tedd a kosárba most és nézelődj tovább   Kosárba



                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA






Cikkszám: 20154

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 02. 18. -
Finom, sajtos íze van