Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Padlizsános quinoa golyók, hojszin szósszal és frissen sült kenyérrel recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető.
Magas fehérjetartalmú, ásványi anyagokban gazdag, egészséges étel.

bulkshop magyar vallakozas
A képeken látható nagyon ízletes, apró növényi fasírtkákat maradék quinoa felhasználásával készítettük. A főtt quinoa magas fehérjetartalmú, ásványi anyagokban gazdag, nagyon egészséges étel és egyúttal kitűnő alap növényi burgerek, fasirtok, húspótló golyók készítéséhez.

A padlizsán ma már egész évben kapható a piacokon és a zöldséges pultokon is.
A quinoa és a padlizsán párosítása nagyon jó ötletnek bizonyult, a belőlük készült étel nagyon finom lett.

Ezek a fasírtkák maradék rizsből, feketerizsből, kölesből, amarántból is elkészíthetők, természetesen más hozzávalók esetében az ízélmény is változik, de mindegyik nagyon finom lesz.

Mi sütőben sütöttük, nem akartuk a zsírtartalmat növelni, de serpenyőben, olajon is kisüthetők.

Az egészet megkoronáztuk egy házi készítésű, kínai eredetű hojszin szósszal. A hojszin szósz a világ egyik legízletesebb, szinte minden húspótló ételhez passzoló szósza. Mi is csak nem régen tanultuk az elkészítését, azóta nem győzzük csinálni. Érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, egészen biztosak lehettek benne, hogy kapós lesz. A hűtőben nagyon jól eláll.
 

A padlizsángolyók hozzávalói

12 db golyóhoz:
1 közepes nagyságú padlizsán viszonylag apró kockákra vágva

1 bögre (2,5 dl) főtt quinoa (0.5 bögre szárazon)
3 evőkanál tamari
1+1 evőkanál olívaolaj
1 közepesen nagy lilahagyma aprítva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 evőkanál inaktív élesztőpehely
1 kávéskanál folyékony füst
1/4 bögre csicseriborsóliszt (ez a tojáshelyettesítő)
1 evőkanálnyi pizzafűszer* vagy 1 kávéskanál szárított oregánó és 1 kávéskanál bazsalikom
1 evőkanálnyi vegán BBQ szósz (bolti is lehet, el is maradhat)
ízlés szerint
 

Hojszín szósz hozzávalói

6 evőkanál tamari
3-4 evőkanál kókusz- vagy barnacukor
4 evőkanál szezámolaj
3-4 evőkanál rizsecet
4 evőkanál tahini
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál édes csiliszósz vagy 1-2 evőkanál sriracha (ha szeretjük a csípőset)
csipetnyi fekete bors

A kenyér hozzávalói és elkészítése:

Gluténmentes vegán kenyér recept **

Lásd a megjegyzéseket is!**
 

NÉZZ KÖRBE A WEBSHOPBAN (KATT IDE)»»»

ISMERD MEG BULKSHOP BOLTJAINKAT»»»



A quinoa golyók elkészítése


A padlizsános quinoagolyók elkészítése
1. A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
2. Ha nincs készen főtt quinoánk, tegyük fel dupla mennyiségű vízben és főzzük 15 percig, előbb forraljuk fel, majd vegyük takarékra a lángot. Amikor elfővi a levét vegyük le a lángról és kissé hűtsük ki.
3. A padlizsán pácolásához keverjük össze a tamari szószt, 1 evőkanál olívaolajat, ha van otthon egy evőkanálnyi BBQ szószt.
4. Forgassuk meg a pácban a padlizsánkockákat és egy papírral bélelt tepsibe terítsük ki egyszeres rétegben. A padlizsánkockák nagyságától függően süssük 15-20 percig, amíg szépen megkaramellázódik kicsit a kockák felszíne.
Kicsit hűtsük ki.
5. Egy evőkanál olajon pároljuk meg a hagymákat és kissé hűtsük ki.
A hagymát, padlizsánt, az összes fűszert és ízesítőt tegyük a keverőgépbe és egy kicsit aprózzuk el. (Villával is össze lehet a padlizsánt nyomkodni.)
6. Keverjük a hagymás padlizsános masszához a quinoát és a csicserilisztet. Nagyon alaposan keverjük össze és formáljunk a masszából tetszés szerinti nagyságú golyókat.
7. 180 fokon 20 perc alatt sül.
 

A hojszin szósz elkészítése:

Minden hozzávalót keverjünk össze egy serpenyőben és 2-3 percig, amíg kissé besűrűsödik főzzük.

Megjegyzések:
* A pizzafűszer összetevői: morzsolt majoránna, oregánó, bazsalikom, rozmaring, fokhagyma granulátum, borsikafű
** A kenyér elkészítéséhez 0.5 liter vizet használtunk.
***A hojszin szósz elkészítésének alapötletét a Kézműves vega burgerek című könyvből vettük át, de az ott szereplő receptet a saját lehetőségeinkhez és ízlésünkhöz igazítottuk.

Lásd korábban készült, más kenyérreceptjeinket is.
Korábbi fasírt receptek.



Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




A padlizsános quinoa golyók, hojszin szósszal és frissen sült kenyérrel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.  

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

vegan kurtoskalacs recept bulkshop plantbased      mogyorovajas csicserikekesz recept bulkshop vegan   

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |   HÚSHELYETTESÍTŐK

bulkshop recept

 

                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA