Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Zöldbab vegán „Alfredó” szószban szarvacska tésztával recept

   
Az Alfredó szószos tészta egy olyan étel, amelyet, ha Olaszországban járunk, szinte biztosan megkóstolunk, akkor is, ha kevés a pénzünk, spórolnunk kell, akkor is, ha dúskálunk a pénzben. 
Szinte mindenki szereti.

Gluténmentesen elkészíthető, egyszerű ebéd vagy vacsoraétel.

Az olaszok tejszínből és parmezán sajtból készítik és bőségesen öntik a tésztára.
Az a mondás, hogy minden étel elkészíthető vegán változatban is, nem nagyon illik erre az ételre. A vegán étkezésben ugyanis a tojás, a tejszín, és a kemény, reszelhető sajt nehézkesen, kerülő utakon helyettesíthető, pótolható.
Az Alfredó szószos tészta vegán változata ilyen formában nem is készíthető el.

De elkészíthető egy könnyű, zsírszegényebb, krémes, nagyon finom tésztaszósz, amely után megnyalhatjuk mind a tíz ujjunkat. Elkészítése nem is bonyolult, nem kellenek hozzá extra hozzávalók.
Az elkészített vegán, növényi tejszínes változatba mindenféle zöldségeket belefőzhetünk, belekeverhetünk.
Mi a Bulkshop egyik kiváló minőségű gluténmentes tésztáját, a szarvacska tésztát használtuk és mirelit, zöld hüvelyű babot pároltunk hozzá.

Ennek az ételnek igen nagy előnye, hogy kevés hozzávalóból pillanatok alatt elkészíthető, szinte elronthatatlan, laktató, mégis könnyű, egyáltalán nem megterhelő étel.
Tanácsként talán annyi még, hogy jó sok szószt készítsünk, egyrészt, mert szeretni fogjuk, másrészt a tészta is szereti és állás közben még sokat felszív belőle, ami persze nem válik hátrányára az ételnek. Szósszal átitatott szarvacska tészta… Nagyon finom.

Hozzávaló 2-3 főre

1/2 csomag natúr tofu*
4 dl zabtejszín / más növényi krém (talán a kókuszkrém kevésbé)
4 gerezd fokhagyma apróra vágva / zúzott
1/2 kávéskanál fokhagymapor
10 cm-nyi póréhagyma vékonyra szeletelve / 4 szál újhagyma
bors, szerecsendió, kömény, mindenből egy kevés
1 evőkanál inaktív élesztő**
1 kávéskanál vagy több
egy löttyintésnyi olíva olaj
1 lapos evőkanál kukoricakeményítő / csak, ha sűrűbb mártást szeretnénk
kis csomag (45 dkg) zöld vajbab
fél zacskó gluténmentes szarvacska tészta / más tészta



Elkészítés

1. A szósz elkészítése alatt főzzük ki a tésztát.
2. A póréhagymát az olajon pároljuk üvegesre.
3. Adjuk hozzá a fokhagymát, keverjük át néhányszor és adjuk hozzá a sót, fűszereket és a babot.
4. Turmixoljuk össze a zabkrémet és a tofut. A turmixhoz adjuk hozzá a fűszereket is.
5. Pároljuk a babot 3-4 percig, ezután öntsük rá a tofus, fűszeres zabkrémet és tegyük bele az inaktív élesztőt. Főzzük fel, rotyogtassuk kicsit, de csak egy kicsit. A zsenge bab hamar fő, ne főzzük ronggyá.
Ha túlságosan levesesnek éreznénk a szószt, habarjuk be pici vízben oldott keményítővel.
Kóstoljuk meg, ha elég puhának ítéljük a babot, kész a mártás.
6. Forgassuk a mártásba a kifőtt, leszűrt tésztát.
7. Megszórhatjuk zöld vagy szárított fűszerekkel, bolti növényi sajttal.
Készíthetünk rá vegán „parmezánt”.***

Megjegyzések:
*A szósz a tofu kihagyásával is elkészíthető, de így mindenképpen fehérjedúsabb.
**Az inaktív élesztő hivatott pótolni a vegán ételekben a sajtos ízt. Nagyon sokan imádják az ízét, de legalább annyian ki nem állhatják. Ha ez utóbbi csoportba tartozunk, a szósz intenzívebb fűszerezésével élesztő nélkül is finom szószt készíthetünk.
*** A vegán parmezánt kesudió, só és kevés inaktív élesztő összedarálásával készíthetjük.

Jó étvágyat!




A zöldbab vegán „Alfredó” szószban szarvacska tésztával recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.