Az egyszeresen telített zsírsavakban gazdag, magas kálcium, és E-vitamin tartalmú liszt alkalmazása elősegítheti a szabad gyökökkel szembeni eredményes küzdelmet, a szív- és érrendszer megerősítését, és a szervezet roborálását. Antioxidáns jellemvonású komponensei csak ráerősítenek ezekre az előnyökre.
A zsírtalanított alternatíva kiemelkedő rostkoncentrációval büszkélkedik, ami több szempontból is lényeges. Egyrészt pazarul, irritációktól mentesen serkenti az emésztés működését. Másrészt lassítja az anyagok felszívódásának sebességét, ezzel kiegyensúlyozottabbá téve a hasznosulást. Harmadrészt a „tömítő” tulajdonságának hála kiválóan csillapítható általa az éhség (hosszú időn keresztül). A vegetáriánusok, és vegánok előszeretettel nyúlnak a mandula, illetve a belőle készített liszt után, hiszen magas fehérjetartalmának köszönhetően kitűnő növényi proteinforrás. Köztudott tény, hogy a fehérjék szénhidráttal társulva izmaink építő kövei, ráadásul az immunrendszer helyes működése sem nélkülözheti ezeket az alkotóelemeket.
Mandulaliszt a konyhai reflektorban
Kiemelkedő folyadék, valamint zsiradék felvevő képessége miatt pazarul alkalmazható sűrítéshez. A péksütemények, desszertek, muffinok, torták hozzávalói közül nem hiányozhat. A mandula édeskés íze kiválóan harmonizál az édességekkel, nem meglepő, hogy a méltán híres macaron alapanyaga is a mandulaliszt. Gluténérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják, de erősen javasolható cukorbetegek, és fogyni vágyók számára is.