Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Darált dió 200g, BackMit
1.270 Ft (1.000 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Darált dió 200g, BackMit

1.270 Ft (1.000 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
Mag típusa
őrölt
TÖBBET OLCSÓBBAN!
2 db vagy több
1.207 Ft / db
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Még 1 db Raktári és bolti készleten

A BackMit darált dió kizárólag jó minőségű alapanyagból kerül előállításra.

A diót évente egyszer szüretelik, és szakszerűen tárolják. Válogatott, világos dióból állítják elő, amelyet feldolgozás előtt akkreditált laboratóriumi vizsgálatnak vetnek alá. Az alapanyagot frissen darálják, és azonnal lecsomagolják. A fényvédő csomagolás garantálja a hosszú eltarthatóságot.

Leírás

Darált dió 200g

A dió fogyasztása sok előnyös hatással bír

A dió előnyös hatásai


A dió sok vitamint tartalmaz. A és E-vitaminban gazdag, többféle B-vitamint tartalmaz (B1, B2, B6), így védi az idegrendszert és az izmokat. C-vitamint is tartalmaz, jó hatással van az immunrendszerre.

Az ásványi anyagok közül a magnézium, kálium, kalcium, vas, réz, cink, mangán, fluor, szelén is megtalálhatóak benne. 

A magnézium kiemelkedő szerepet játszik a test sok folyamatában, véd a stresszel szemben. Kálium szükséges a sejtek megfelelő működéséhez. A kalcium többek között fontos a csontok megfelelő állapotához. A szelén segítő molekulaként hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez. A szelén nélkülözhetetlen számos idegi működéshez, fontos sejtvédő antioxidáns, ezenkívül hangulatjavító, szellemi teljesítményt fokozó hatása is ismert. A vas fontos szerepet tölt be a vér oxigénszállításában. A fluor a csontképzésben, a réz a vérképzésben játszik szerepet. A cink részt vesz a szervezet anyagcsere folyamatainak a szabályozásában. A mangán antioxidánsként működik és szerepet játszik a szervezet anyagcseréjében is. A szelén is betölt antioxidáns funkciót, erősíti az immunrendszert, és szívizomgyengeség esetén is segíthet.


Omega-3 zsírsav tartalma kedvező hatású a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, hozzájárul az erek állapotának javulásához.
A benne található többszörösen telítetlen zsírsavaknak köszönhetően a dió támogatja az agyműködést, növeli a koncentrációképességet.

Magas az antioxidánstartalma. Más diófélékkel összehasonlítva (mandula, pisztácia, kesudió, pekándió) több antioxidánst tartalmaz.

Magas a rosttartalma, így fogyasztása sokat tehet az emésztés megfelelő működéséért.


Összetételét tekintve bővelkedik fehérjékben. 100g dió 17g fehérjét tartalmaz.

Magas kalóriatartalma 
miatt érdemes mértékkel fogyasztani.
 

 

A dió története  A diót méltán mondják az egyik legértékesebb gyümölcsnek

Régészeti leletek alapján már Kr. e. 7-9000 között őseink már fogyasztottak diót, valószínűleg az egykori Perzsia területén. Innen a dió eljutott Közép-Ázsiába, Kínába és az ókori Görögországba is. A Római Birodalom a görögök által ismerte meg.
Magyarország területén a dió őshonosnak számít, már a honfoglaló magyarok is fogyaszthatták.
 

A dió felhasználása

Magát a diót a népi gyógyászatban vérszegénység, sápadtság kezelésére is használták. Különösen a dióhéjból készült tea jó emésztési bajokra.

Dió a konyhánkban

Dióval sok étel készíthető. 

Már kevés dió rendszeres fogyasztásával is sokat tehetünk pl. a szívbetegségek kockázatának csökkentése érdekében. Magas vérnyomás vagy koleszterinszint esetén is segíthet. Kiváló hatással van az agyi erekre, kutatások igazolják, hogy a dió fogyasztása támogatja a memória működését.
Ezek mellett immunerősítésre, fizikai terhelhetőségre is kitűnő választás a dió. Magas energiatartalma ellenszere a fizikai gyengeségenk.

100 gramm darált dió tápértéke:  A dió kitűnő fehérjeforrás vegánoknak

Energia KJ-ban: 2904
Energia Kcal-ban: 703    
Zsír: 65g    
 - amelyből telített zsírsavak: 6,1g    
Szénhidrát: 14g    
 - amelyből cukor: 2,6g    
Fehérje: 15g   
Só: <0,01g    

 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba

 



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 

Cikkszám: 21160

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 02. 24. -
Jó minőségű, finom.