Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Citromsav 1kg
2.840 Ft (2.236 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Citromsav 1kg

2.840 Ft (2.236 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
2 db vagy több
2.698 Ft / db
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A citromsav teljesen természetes konyhai alapanyag. Citromsav hatására a befőttek, lekvárok, szörpök megtartják eredeti színüket, a gyümölcssaláta vagy a sütemények tetején lévő gyümölcs nem barnul meg, Limonádét és teát ízesíthetünk vele.

Leírás

Citromsav  Citromsav hatására a befőttek, lekvárok, szörpök megtartják eredeti színüket

A citromsav teljesen természetes konyhai alapanyag. Nagyon sok gyümölcsben, de legnagyobb mennyiségben a citrusfélékben találhatjuk meg. Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki az 1700-as évek végén nyert ki citromból citromsavat. Az élelmiszeriparban ma már nagyon sok készétel dobozán találkozhatunk az összetevők között a citromsavval.
Élelmiszerekben elsősorban antioxidánsként (bár önállóan nincs ilyen hatása, elősegíti a többi antioxidáns hatását), savanyúságot-szabályozó anyagként, valamint ízesítőszerként alkalmazzák E330 néven. Gyümölcsételek esetén késlelteti a gyümölcsök oxigén hatására történő elszíneződését. Napi maximum beviteli mennyisége nincs korlátozva.

A citromsav felhasználása


A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan alkotórésze a cukor, vagy édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsav porral is.  Kb. 7 kg gyümölcshöz  1 evőkanál citromsav port keverjünk. Nyers  gyümölcsök frissen tartására is alkalmas.

Citromsav hatására a befőttek, lekvárok, szörpök megtartják eredeti színüket, a gyümölcssaláta vagy a sütemények tetején lévő gyümölcs nem barnul meg, Limonádét és teát ízesíthetünk vele.  

1 evőkanál citromsav por 10 evőkanál citromlének felel meg.

 

Citromsav vízkő eltávolítására  A citromsavat vízkő eltávolítására is használhatjuk

A konyhai felhasználáson  kívül  leggyakrabban a lerakódott vízkő eltávolításához használhatjuk.
A háztartásban a citromsavas eljárás a legegészségesebb és környezetkímélőbb módja a vízkő eltávolításának, háztartási gépek esetében is teljes biztonsággal alkalmazhatjuk.

A citromsav kiválóan alkalmas háztartási készülékek (kávé- és teafőzők, egyéb kisgépek) vízkőmentesítésére. Ellentétben az ilyen célra a kereskedelemben kapható szerekkel, nem mérgező, könnyen leöblíthető, és élelmiszerboltban vagy gyógyszertárban az előbbiek árának töredékéért beszerezhető. A hasonló célra használt ecetnél is alkalmasabb, mert az utóbbi íze és szaga hosszabb ideig megmarad a kitisztított készülékekben.

A citromsav az egyik sokoldalúan felhasználható természetes sav. Alkalmazható vízlágyítóként, de természetes tisztítószerként használható a konyhában és a fürdőszobában is. A makacs foltok, zsíros szennyeződések ellen is hatásosan felveszi a harcot. Közben kellemes (főként citromra emlékeztető) illatot hagy maga után a tisztaság és a frissesség mellett. Szőnyeg- és kárpittisztításra is alkalmazható otthon vagy az autóban.

100 gramm citromsav tápértéke:

kcal: 276
fehérje: 0
szénhidrát: 0
zsír: 0
 

Receptek citromsavval

Eperdzsem

növényi alapú receptek citromsavval
 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 

Cikkszám: 20013

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 02. 06. -
Lekvárokhoz kitűnő.