Leírás
Csicseriborsó tészta, orsó
A csicseriborsó tészta két összetevőből áll: csicseriborsó lisztből, rizslisztből. 3-5 perc alatt elkészíthető. Kitűnő növényi fehérje és rostforrás. Vegán.
A csicseriborsó tészta, orsó kedvező hatása
A tészta fő összetevője a csicseriborsó liszt. A csicseriborsó melegítő hatású, magas kalória és fehérjetartalmú, rostokban gazdag hüvelyes. A csicseriborsó kedvező élettani hatással rendelkezik. Mivel élelmi rostokban gazdag, így támogatja emésztésünk munkáját, és segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a vérnyomás normalizálásához, segíti a koleszterin kiürülését szervezetünkből, ezáltal csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Lassú felszívódású és emésztést serkentő, emiatt mérsékli a vércukorszint hirtelen megemelkedését és ingadozását, az emésztés serkentésével pedig megszünteti a székrekedés okozta nehézségeket. A csicseriborsó bőségesen tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint, folsavat, az ásványi anyagok közül pedig vasat, magnéziumot, cinket, kalciumot.
A CSICSERIBORSÓ TÉSZTA JÓTÉKONY HATÁSAI
• Vegán
A csicseriborsó tészta, orsó felhasználása
Elkészítési javaslat: forrásban lévő vízben, alacsony hőfokon 3-5 percig főzzük, ha kész, leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk.
A csicseriborsó tészta, orsó összetétele
Összetevők: csicseriborsó liszt (96%), rizsliszt
A termék búzalisztet is feldolgozó üzemben készül.
Paraméterek
Vegán | Vegán |
100g csicseriborsó tészta tápértéke | |
Energia KJ-ban | 1423 |
Energia Kcal-ban | 339 |
Zsír | 6,1g |
- amelyből telített zsírsav | 1,1g |
Szénhidrát | 42g |
- amelyből cukor | 2,2g |
Rost | 19g |
Fehérje | 19g |
Só | 0,01g |