Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

A basmati rizs tányérodra való!

A basmati rizs Indonéziából és Pakisztánból származik. Évszázadok óta előszeretettel használják ezeken a területeken, s néhány éve már az európai gasztronómia ajtaján is bekopogtatott. 

A sikere azóta töretlenül tart, ami nem meglepő, ismerve  az egészségre pozitívan ható tulajdonságait. Az egyik ilyen fő pozitívuma, hogy a glikémiás indexe közepes, vagyis 56-69 közötti, ami a gyakorlat nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy a fogyasztása nem emeli meg a vércukorszintet, nem generál brutális inzulinválaszt.

Nem véletlen, hogy a diétázók étrendjében is rendszeresen előfordul. A másik kimagasló jellemvonása, hogy több típusú B vitamint is tartalmaz, melyek segítenek a szív- és érrendszer karbantartásában, a koleszterin szint csökkentésében, a vércukor szint normalizálásában. A benne található rostok támogatják a zavartalan emésztést, és persze a jóllakottság érzetért is felelősek. Persze a legfontosabb előnye, hogy mennyeien finom. Ha olyan köretre vágysz, ami tökéletesen idomul a magyaros vagy éppen ázsiai konyhához, akkor ne keress tovább, megtaláltad. Erős, karakteres, ízletes aromájának köszönhetően bármilyen étekben megállja a helyét, melybe rizs felhasználása ajánlható.

Csak ellentétben a sima rizzsel illetve a fehér liszttel készülő köretekkel kifejezetten egészséges és megfelelő körülmények között fogyasztva a súlycsökkenést is elősegítheti. A basmati rizs elkészítéséhez nem kell varázslat! A hosszú szemű, pergő rizsszemek főzés után nem tapadnak, ragadnak, azonnal fogyaszthatóak. A hagyományos rizsfőzés lépéseit érdemes két aprócska elemmel megtoldani, egyrészt az átmosás, másrészt az áztatás fázisával, ugyanis így még ízletesebb végeredmény garantálható.