Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Zsebes kenyér glutén- és laktózmentes lisztből recept

   
A következő szendvics készítésére alkalmas zsebes kenyeret mindenevőknek, vegetáriánusoknak, vegán étkezést követőknek, laktóz- és gluténérzékenyeknek is ajánljuk.

A tölthető kenyér készítéséhez a Bulkshopban kapható AnnaPanni kenyérlisztet használtuk.

A lisztkeverék előnyei röviden:

- alig kell vele dolgozni, a kész lisztkeveréket csak vízzel kell összedolgozni

- rövid ideig kell keleszteni

- a kisült kenyér, ropogós héjú, a belseje laza, lukacsos, könnyű

- igazi házi kenyér íze van

- másnap is ehető

- a zacskó hátulján lévő recept betartásával biztosra lehet menni.


A zacskón lévő receptajánlat egy nagyobb kenyér elkészítéséhez elegendő.

Mi most ennél kisebbeket, szendvics/zsebes kenyereket sütöttünk.

Hozzávalók

20 dkg AnnaPanni lisztkeverék + egy kicsi a szóráshoz
só ízlés szerint, mi egy nagy csipettel tettünk
meleg, de nem forró víz, annyi, amitől a tészta jól formálható lesz
kevés, bármilyen olaj a kenegetéshez (lenmag, szőlőmag, napraforgó stb.)



Elkészítés

1. A lisztkeverékből, a vízből és a sóból jól formálható tésztát dagasztottunk.
2. A tésztát lisztezett deszkára tettük, kettéosztottuk és egyenként kinyújtottuk, amennyire tőlünk telt kerekre. A tésztával könnyű bánni, lisztezett deszkán nem ragad.
3. Nekünk nem sikerült szép kerek formát nyújtani, ezért egy kistányér segítségével a tésztákat kerekre vágtuk. A maradék tésztát félretettük.
4. A kerek lapok felszínét vékonyan beolajoztuk, mi nyersen sajtolt lenmagolajat használtunk, de bármilyen olaj megfelelő.
5. A beolajozott lapot félbehajtottuk. A kapott fél felületet is beolajoztuk és a tésztát negyedbe hajtottuk.
6. A nyesedék tésztákat összegyúrtuk, sütőpapírral bevont papírgurigára tekertük, roló formájúra igazítottuk.
7. Sütőpapírral bélelt tepsiben 15 percnyit pihentettük.
8. 180 fokos sütőben, légkeveréssel 35 percet sütöttük.
9. A szendvicskenyerünket kihűtöttük, a zsebeket gyengéden kitágítottuk és megtöltöttük.

Mi vegetáriánus tölteléket készítettünk, saját készítésű kecskesajttal, körtével, spenóttal, paradicsommal töltöttük.
A kecskesajtos – körtés mennyei volt

A zsebes kenyér költségei

20 dkg AnnaPanni lisztkeverék 216 Ft
olaj, só elenyésző költség

Jó étvágyat!




A zsebes kenyér glutén- és laktózmentes lisztből recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.