Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Zsázsamag csíráztatásra 30g, bio

Ár:
420 Ft (331 Ft + ÁFA)

"Napi vitaminadag csíranövényekből." Bio zsázsamag csíráztatásra.

(14.000 Ft/Kg) - RAKTÁRON

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Búzamag csíráztatásra 50g, bio Búzamag csíráztatásra 50g, bio
240 Ft
Lucernamag csíráztatásra 30g, bio,csíranövény Lucernamag csíráztatásra 30g, bio,csíranövény
420 Ft
Retekmag csíráztatásra 30g, bio Retekmag csíráztatásra 30g, bio
420 Ft
Brokkolimag csíráztatásra 15g, bio Brokkolimag csíráztatásra 15g, bio
420 Ft

Leírás

Bio zsázsamag csíráztatásra, 30g Bio zsázsa csíramag bulkshop

A zsázsacsíra kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, levesekben, müzliben. Jellegzetes, kissé kesernyés ízű csíranövény.
Sok vitamint tartalmaz: A, C, E, béta-karotin. Telítetlen zsírsavtartalma hatásos a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére. Klorofilja vértisztító. Általános immunerősítő. Emellett enyhe vízhajtó, izomgörcsoldó, gyulladáscsökkentő, sőt potencianövelő hatásáról is ismert.

Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő.
A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta.
Csírázási idő: 2-4 nap.
Vetés: egész évben.

Figyelem, a zsázsa csíráztatása eltér a többi fajta csíranövény elkészítésétől!

Ez egy különleges csíra mivel sok víz hatására bezselésedik, és akkor megáll a csírázás. Vagyis csak azt kell elkerülnünk, hogy bezselésedjen.  Keressünk otthon egy egyenes aljú tálat, a legjobb egy tiszta agyag cserépalátét. A tálat azért nedvesítjük be, hogy a magok azonnal tapadjanak le a tálba, és annyi magot szórunk bele, hogy egy rétegben legyenek a magok a tál alján. Nem áztatjuk a magokat, mint ahogyan a többi fajtát szoktuk.

Majd vesszük a szórófejes flakont és lehelet vékonyan befújjuk a magok tetejét (ez 5-6 fújást jelent). A tálat olyan helyre tesszük, hogy el tudjon párologni a felesleges nedvesség szobahőmérsékleten. Ha ezt este végeztük a következő permetezés reggel lesz, szintén 5-6 fújás. Napi 2x permetezünk, amikor már a csírák nagyobbak 3-4naposak, lehet növelni a permetezés mennyiségét háromszorosára.

Amikor már szép rétünk (6-8nap) van a tálka alját is permetezhetjük hogy a gyökerek is kapjanak vizet, most sem öntözzük vízsugárral mert a növény szára nagyon vékony és lehajlik.

Hogyan csíráztassuk a zsázsamagot Rédei csíráztató üvegedényben?

Az elején többször mossuk át a zsázsa magot. A korábban leírt kocsonyásodás eltömítheti a lyukakat és azért áll vízben a mag. Ezt kell megszűntetni akár gyakoribb mosással, kevergetéssel. Kézzel a lefolyó szita részen át kell mozgatni a magokat. Még a csíráztatás későbbi szakaszában se álljon sok vízben a mag, mivel az okozza a rohadást.

Kevés vízzel, csak finoman bepermetezve nedvesítsük.

Videó a zsázsa csíráztatásáról


 

 


"Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek? Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti? Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet?
Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA."
(Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhában)
 


Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.
Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt.

Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén.

Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is.


 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba



Cikkszám: 20975

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés