Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Zöldséges kukoricakása recept

   
Főzzünk valami finomat és laktatót 15 perc alatt.
Ha fontos, hogy az étel hamar készen legyen.

Előfordul, hogy este hazaérünk, éhesek vagyunk, nincs semmi a hűtőben, amit előkaphatnánk, nincs kedvünk nekilátni órákig főzőcskézni. Hát ilyen kedvetlen estékre, lusta hétvégékre ajánljuk ezt az egyszerű, ízletes, laktató, mégis könnyű vegán kaját.

Hozzávalók 2 személyre

Az alaphoz

1 bögre kukoricadara

3 bögre víz
1 kávéskanál
1 evőkanál sótlan ételízesítő

A feltéthez

45-50 dkg bármilyen vegyes mirelit zöldség, de lehet borsó vagy zöldbab is
2 evőkanál olaj (napraforgó, szőlőmag, lenmag, bármilyen)
fél bögre víz
1 csipet szárított oregánó
1 csipet szárított bazsalikom
1 csipet szárított kakukkfű
1 csipet szárított petrezselyem
1 csipet szárított medvehagyma
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál füstölt paprika 
1 mokkáskanál bors
1 mokkáskanál chili
1 kávéskanál hagymapor
1 kávéskanál
paradicsompüré (h a van otthon) 1-2 evőkanál 


(a fűszerek közül bármi elhagyható, bármi, amit szeretünk még hozzátehető)

Elkészítés

1. Tegyük fel a kukoricadarához a vizet főni.
2. Tegyük fel a mirelit zöldséget az olajban melegedni még fagyott állapotban, öntsünk alá fél bögre vizet is.
3. A szárított leveles zöldségeket egyszerre dobjuk a kávédarálóba és őröljük meg.
4. A fűszereket a paprikák kivételével szórjuk a melegedő zöldségre.
5. A felforrt, sós vízbe a markunkból csurgatva, folytonos keverés mellett szórjuk bele a kukoricadarát és az ételízesítőt. Hagyjuk főni, amíg besűrűsödik. Gyakran kavarjuk. Ha besűrűsödött húzzuk félre.
6. A kiengedett, felforrt zöldségekre szórjuk rá a paprikákat, keverjük jól el, öntsünk alá fél bögre vizet. Főzzük fel.
7. Utoljára keve​​rjük el benne a paradicsompürét - ha van, vagy akarunk használni. Újra forraljuk fel.
8. A kész zöldséget halmozzuk a kukoricakására.

Jó étvágyat!




A zöldséges kukoricakása recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.