Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Zöldfűszeres kenyér kendermagos pesztóval recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető kenyér és krém.

A kendermag egy szuperfood. Optimális összetételben tartalmaz telítetlen zsírsavakat. Kitűnő fehérjeforrás: mintegy 24%-a különösen jól emészthető protein. Megtalálható benne mind a nyolc, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosav. Kevés egészségesebb magfélét találunk. Egészségügyi értékei miatt a népi gyógyászat is használja, könnyen emészthető, jól felszívódó, immunerősítő, gyógyulást támogató.
Az interneten kötetnyi irodalmat lelhetünk fel számos egészségügyi értékéről.

A Bulkshopban igen jó minőségű hántolt és hántolatlan kendermag is kapható. Mi most a hántoltból készítettünk pesztót. A hántolatlan is nagyon jó, de azt darálóval nagyon apróra, szinte porrá kell őrölni.

Elkészítettük hozzá a kenyeret is, hogy legyen a pesztónkat mire kenni. A kenyérbe belesütöttünk egy nagy marék zöld fűszerlevelet is, de sajnos ez a fotókon alig látszik, a levélkék tökéletesen integrálódtak a kenyér belsejébe, de a kenyerünk íze fantasztikus lett tőlük.

Ez a kenyér egy nagyon jól működő lisztkeverékből készül, amelyet többféle liszt egyenlő arányú összekeverésével készítettünk. Érdemes egyszerre többet is bekeverni és mindig annyit elkészíteni belőle, amennyit a kenyérsütő formánk és az igényeink diktálnak.

Mi ezt a kenyeret már nagyon sokszor megsütöttük, hol ilyen, hol olyan ízesítéssel, mindig sikerül. Nézzétek meg a képeket milyen laza, könnyű, jól megkelt.

Hozzávalók a kendermagos pesztóhoz

2 dl kendermag- és olívaolaj keveréke, de készülhet csak kenderolajból is, de finom benne a lenmagolaj is
1 bögre hántolt kendermag (mi megőröltük)
1 nagyon nagy csokor vegyes zöldfűszer: bazsalikom, oregánó, koriander, kakukkfű, akár kevés lestyán levél is, de készíthetjük csak egyféle zöldből, például bazsalikomból

bármilyen további ízesítő, például átnyomott fokhagyma vagy fokhagymapor


Elkészítés

A zöld növényeket mosás után alaposan rázzuk és szárítsuk le, leveleiket csipkedjük le, a kemény fás szárakat dobjuk ki vagy főzzük bele zöldség-alaplébe.
Mindent tegyünk aprítógépbe vagy a fűszerleveleket aprítsuk össze külön és úgy keverjük a többi hozzávalóhoz.

A kenyér hozzávalói

40 dkg lisztkeverék, az alábbi lisztek egyenlő arányú keveréke:
     
barna rizsliszt
     
hajdinaliszt
     
kölesliszt
     
tápiókaliszt
2 evőkanál őrölt lenmag
2 evőkanál útifű maghéj
1 csomag szárított élesztő
5 dl víz
1 kávéskanál só
1 nagy marék aprózott, zöld fűszerlevél, ami lehet csak egyféle zöldből, de lehet vegyesen is, bazsalikom, oregánó, koriander, stb. Szűkösebb időszakokban jó a szárított fűszer is.

Elkészítés

A hozzávalókból keverjünk kenyértésztát.
A kenyértészta nem lesz formázható, sűrű, ragacsos masszát kapunk, amelyet öntsünk azonnal a sütőformába.
Hagyjuk kelni, nagyjából egy óra alatt látványosan megduplázódik.
Előmelegített 200 fokos sütőben 55 percet sült a mienk.

Nézd meg a hántolt kendermagból készült kendertej receptünket is.

Jó étvágyat!





A zöldfűszeres kenyér kendermagos pesztóval recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.