Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Zatar fűszerkeverék, 50g

Ár:
480 Ft (378 Ft + ÁFA)

zatar fűszerkeverék a közel-keleti és arab konyha egyik jellegzetes fűszerkeveréke. Ajánljuk fő ételekhez, levesekhez, salátákhoz, hideg tálakhoz. Gyakorlatilag bármire rászórhatjuk: paradicsomra, avokádóra, kenyérre, lángosra, mártásra, sült krumplira; széles körűen felhasználható. Összetevői: szezámmag, oregánó, kakukkfű, sumac.


(9.600 Ft/Kg) - Raktáron

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
folyékony füst - bulkshop Folyékony füst 100ml
630 Ft
Barbecue fűszer 100g (BBQ) bulkshop Barbecue fűszer 100g (BBQ)
350 Ft
arab hétfűszer keverék - bulkshop Arab hétfűszer keverék, 50g
550 Ft
Baharat fűszerkeverék - bulkshop Baharat fűszerkeverék, 50g
650 Ft

Leírás

Zatar fűszerkeverék  Lángos zatar fűszerkeverékkel

A zatar fűszerkeverék a közel-keleti és arab konyha egyik jellegzetes fűszerkeveréke.

Összetevői
szezámmag, oregánó, kakukkfű, sumac (ejtsd: szumák).

A sokféle változata létezik, melyek valamelyest különböző ízvilágot képviselnek. A szinte kötelező szezámmagnak és oregánónak köszönhetően egyszerre friss és diós jellegű ízeket kölcsönöz az ételnek, letagadhatatlanná téve keleti-mediterrán származását. 
 

A zatar konyhai felhasználása


Zatar fűszerkeverékkel készült mediterrán csicseriborsó salátaA zatar fűszerkeveréket felhasználhatjuk sokféle étel ízesítésére, amelyeknél a közel-keleties ízvilágot szeretnénk kihangsúlyozni. Ajánljuk fő ételekhez, levesekhez, salátákhoz, hideg tálakhoz. Gyakorlatilag bármire rászórhatjuk: paradicsomra, avokádóra, kenyérre, lángosra, mártásra, sült krumplira; széles körűen felhasználható. 

Ha a zatar fűszerkeverékkel ízesítünk, más fűszerekre általában nincs is szükség, mivel a fűszerkeverék sok esetben önmagában is megállja a helyét.
Ettől függetlenül, ízlésünk szerint, társíthatjuk fokhagymával, friss zöld fűszerekkel, citrommal, pirított magvakkal vagy akár chili pehellyel.

A zatar fűszerkeverék sajátságos ízvilágát még jobban előhozhatjuk, ha olajon vagy növényi vajon pirítjuk. Hevítsük fel egy kis serpenyőben az olajat vagy zsírt, majd vegyük le a tűzhelyről, és keverjük el a zatar fűszerkeverékkel. Csepegtessük például pirított kenyérre.

 


 

Mi az a sumac

A sumac egy fűszer, mely a magyar konyhában még nem honosodott meg. A szömörcék családjába tartozik; a görög és a török konyhán kívül a közel-keleti gasztronómia is előszeretettel használja.
A sumac aromás illatú fűszer. Íze savanyú, kicsit gyümölcsös és - citrusokra emlékeztetően - fanyar. A sumac ennek a fanyarságnak köszönhetően kihozza az ételek ízét, felerősítve a többi fűszer aromáját.
A sumac igazi tartópillére a zatar nevű fűszerkeveréknek, ami az arab világban igazi alap már az egyiptomi idők óta.


A zatart serkentőszerként is használják, vizsgák előtt lehet érdemes ezzel a fűszerkeverékkel megszórt kenyeret, pitát fogyasztani.

Kenyér készítése zatar fűszerkeverékkel

Zatar lapos kenyér készítése

4 fő részére

Hozzávalók
300g finomliszt 
75 ml extra szűz olívaolaj
150 ml meleg víz
2 teáskanál élesztő por
1 teáskanál himalája só
3 evőkanál zatar fűszerkeverék
5 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítése
Keverjük össze a lisztet, az élesztőt és a sót. A közepén formázzunk egy kis lyukat és öntsük bele a 75 ml olívaolajat és a meleg vizet. A tésztát dolgozzuk össze a folyadékkal, amíg egy nem ragadós tészta masszát kapunk.
Takarjuk le az edényt, és tegyük egy meleg helyre legalább fél órára, amíg a tészta a duplájára nem dagad.
A tésztát tegyük egy liszttel megszórt felületre.
Osszuk el 4 felé, majd gyúrjuk kicsit a kezünkkel, és formázzunk lapos kenyérkéket a tésztából.
Egy kis tálban keverjük el a zatar fűszerkeveréket az 5 evőkanál olívaolajjal.
Egy kiskanál segítségével osszuk szét az így kapott keveréket egyenlő arányban a 4 lapos kenyér tetejére.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
7 percig süssük a 4 kenyérkét a sütőben.
Vegyük ki az elkészül zatar fűszerkeverékes kenyérkéket és fogyasszuk melegen vagy kihűlt állapotban.

Jó étvágyat!


RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 



Cikkszám: 21081

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés