Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Zabpehelyliszt 500g
680 Ft (535 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Zabpehelyliszt 500g

680 Ft (535 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
5 db vagy több
645 Ft / db
Átlagos értékelés: 3
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A zabpehelylisztet a zabpehely megőrlésével, frakcionálásával állítják elő, így a lisztben megmarad az összes biológiailag fontos alkotóelem.

Leírás

Zabpehelyliszt

A zabpehelyliszt értékes összetevőket tartalmazA zabpehelyliszt a gabonafélék között az egyik leggazdagabb fehérjeforrás, az aminosavak gazdag tárháza. Antioxidánsokban, ásványi anyagokban is gazdag. Megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kalcium, a kobalt, a magnézium, a vas. Magas a B- és E-vitamin-tartalma.
Hozzájárulhat a vérnyomás csökkentéséhez és a keringés javításához.

A zabpehelyliszt felhasználása

Kiválóan alkalmas mártások, levesek, főzelékek sűrítéséhez, töltelékes áruk készítéséhez, panírozáshoz. Felhasználható süteményekhez, péksüteményekhez, kenyérsütésnél, pudingokhoz, krémekhez.

A zabot az ókorban a görögök és a rómaiak takarmányként termesztették.

Ma elsősorban a mérsékelt égöv északi részén termesztik, mivel kedveli a hűvös, csapadékos klímát.
A zabpehelylisztet a zabpehely megőrlésével, frakcionálásával állítják elő,
így a lisztben megmarad az összes biológiailag fontos alkotóelem.

100 gramm zabpehelyliszt tápértéke: A zabpehelyliszt tápértéke


Energia KJ-ban: 1699   
Energia Kcal-ban: 402   
Zsír: 7,6g    
 - amelyből telített zsírsav: 1,46g    
Szénhidrát: 71g    
 - amelyből cukor: 1,5g    
Fehérje: 12,4g    
Só: 0,001g

 

 

Receptek zabpehelyliszttel Finom receptötletek zabpehelyliszt felhasználásával

Zabfalatok
Márványkeksz
Hógolyók
Céklás kekszek
Krumplis zabgombócok sajtszószban
Mákos pite aszalt szilvával
Teasütemény
Mákos beigli gluténmentesen
Kakaós, datolyás zabmuffin
Zabos, epres sütemény  Finom receptötletek zabpehelyliszt felhasználásával
Zabkeksz
Zabos, kókuszos keksz
Sütőtökös zabpalacsinta datolyasziruppal
Kókuszkrémmel töltött palacsintatorta 
Kakaós zabkeksz 
10 perces kókuszos süti málna- vagy csokiöntettel 
Egyszerű zabmuffin

   

Kenyér helyettesítő zabpehelyliszttel

Hozzávalók:

- 2 evőkanál zabpehelyliszt
- 4 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál zabkorpa
- 1 evőkanál rozsliszt
- 150 g áttört tehéntúró
- 2 db tojás
- 1 tasak sütőpor
- só
- 3 evőkanál hidegen sajtolt olaj
- magvak tetszés szerint

Elkészítés
Keverjük össze a felsorolt alapanyagokat és és annyi vízzel hígítsuk, hogy negyed óra állás után is tejföl sűrűségű maradjon. 170 fokos sütőben kb. 30 percig süssük.
 

 



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 
 
Cikkszám: 21598

Vélemények

5.00
3 értékelés
3
0
0
0
0
2022. 02. 18. -
Időnként használom más reform lisztek mellett. Nálam bevált.
2017. 07. 01. -
A zabpehelylisztet a hagyományos liszt kiváltására használom már régóta. Kiválóan lehet vele sütni, főzni, az íze kellemes és meg tudom támogatni vele fogyásomat is. Korábban nagyon sok lisztes ételt és süteményt fogyasztottam, ami meg is látszott a külsőmön. Szerettem volna teljesen kiiktatni az étrendemből a finomított lisztet, de túl sokat nem tudtam volna rászánni másfajta liszt beszerzésére. A zabpehelyliszt értékes vitaminokban gazdag és mégis megfizethető, így számomra tökéletes választás. A két kilós kiszerelésnek köszönhetően jó darabig van otthon az alapanyagból, és legyen szó akár palacsintáról, akár sűrítésről, egyszerűen lehet dolgozni ezzel a fajta liszttel.
2017. 04. 11. -
Ha lisztről van szó, akkor nálam csak a zabpehelyliszt jöhet szóba. Nokedli készítésénél éppen úgy beválik, mint akkor, ha sűríteni szeretnék vagy muffin-t sütni. Nincsen mellékíze és színe is semleges, ezek nálam nagyon fontos szempontok, hiszen például a tökmaglisztet zöldes árnyalata miatt nem tudom minden ételhez gond nélkül használni. A zabpehelyliszt ideális diétám mellé, így még a palacsintáról sem kell lemondanom. Könnyen elkeverhető, nem csomósodik és számomra az ár-érték arány is nagyon megéri. A két kilós kiszerelés egy hónapig bőven elegendő a család számára még akkor is, ha egyszer-kétszer nagyobb mennyiséget használok belőle például sütemények készítéséhez. Ajánlom mindenkinek, aki odafigyel az egészséges alapanyagok használatára.