x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Zabpehely alapú almás pite recept

   
Érik a nyári alma. Mi már vettünk is a piacon. A receptben leírt almás pitét nyári almából készítettük, de természetesen más almafélékből is elkészíthető. Az alma egész évben rendelkezésünkre áll, érdemes vele sütni, kellemes aromájú és értékes tápanyagokban bővelkedő süteményt készíthetünk rövid idő alatt.

(A recept nyomtatható a lenti nyomtatás ikonnal.)

Egyszerű, olcsó és gluténmentesen elkészíthető.


Mi most zabpelyhet és kevés kókuszlisztet használtunk a pite tésztájához. Könnyű, omlós, csöppet sem száraz tésztaalapot készítettünk, amely a hatalmas adag almatölteléktől sem ázott át.

A piténk tetejét nem is fedtük be tésztalappal, a töltelék mégis zamatos és nedves maradt, sőt a nyitott tetejű sütéstől egy kis karamelles ízt kapott.

Az elkészült süteménybe jó volt beleharapni. Kelendő volt, még aznap kellett sütnünk egy második tepsivel is.

Hozzávalók egy 18 X 26 cm-es tepsihez / 12 szelet süteményhez

A tésztához:

1 bögre zabpehely
2 púpos evőkanál kókuszliszt
3-4 evőkanál eritritol / más cukorpótló, barna vagy kókuszcukor
2 evőkanál kókuszzsír / vaj vagy növényi margarin
1/2 csomag sütőpor
2 tojás
1 csipet



A töltelékhez:

1 kg alma
1 kis citrom leve
3-4 evőkanál eritritol / más cukorpótló, barna vagy kókuszcukor
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
1/2 mokkáskanál kardamom
1 kávéskanál vanílikivonat

(
Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)

Elkészítés

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, gázsütő esetén közepesen melegre.
Az almát reszeljük le, nyomkodjuk ki a levét, a levet tegyük félre. A kinyomkodott almát édesítsük és fűszerezzük meg és csavarjuk rá egy citrom levét, hogy ne nagyon barnuljon meg, amíg elkészítjük a tésztát.
2. A zabpelyhet a kávédarálóban kicsit őröljük apróbbra, de ne nagyon finomra, inkább durva szemcséjű lisztté. Azért nem zabpehelylisztet használunk ehhez a sütihez, mert az túl finomra őrölt, nem lenne tőle a tészta rusztikus, eléggé omlós.
3. A megőrölt zabpehelyhez adjuk hozzá a kókuszlisztet, a cukrot, sót, sütőport és a kókuszzsírt. A kókuszzsírt morzsoljuk a lisztbe nagyon alaposan.
Adjuk hozzá a tojásokat és annyit a kifacsart almaléből, hogy könnyedén a tepsibe simítható tésztát kapjunk. A kókuszliszt sok folyadékot vesz fel, pótolgassuk az almalével addig, amíg könnyen kezelhető tésztát kapunk.
A kimaradó almalevet azon helyben igyuk meg.
4. A tésztát gyúrkásszuk, nyomkodjuk, simítgassuk, egyengessük egy papírral bélelt tepsi aljába.
Halmozzuk rá az almatölteléket.
5. 180 fokos sütőben 40 percig sütöttük.

Megjegyzések:
A sütemény almatöltelékébe nyomkodhatunk dió/mandula darabokat vagy keverhetünk bele darált diót, mandulát is.
Az elkészült sütemény tetejét meglocsolhatjuk vékony sugárban olvasztott csokoládéval.
Még melegen tálalhatjuk vaníliafagylattal, de madártejes fagyival sem rossz.

Jó étvágyat!




A zabpehely alapú almás pite recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés