Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Zabos, kókuszos sütemény csokipudinggal recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető sütemény.

Ennek a süteménynek a tésztáját elkészíteni gyerekjáték, zabpehelyből és kókuszreszelékből készült. A csokis töltelék elkészítése sem bonyolult, érdemes vele megpróbálkozni, mert könnyű, cseppet sem zsíros, ízekben nagyon gazdag, igazi finom pudingszerű desszert, amelyet más alkalmakkor a pitekéreg nélkül is használhatunk pudingként, csokikrémként.
A Bulkshopban kapható gluténmentes zabpehely, a gluténintoleranciával élők válasszák a süteményalap elkészítéséhez azt.
A pite tésztájához használt zabpelyhes, kókuszreszelékes lisztkeverék más piteszerű tészták egyszerű, könnyen elkészíthető, nem drága, mindig kéznél lévő alapja lehet, készíthetünk belőle egyszerre többet is, amelyből aztán mindig annyit használunk fel, amennyire éppen szükségünk van.

Hozzávalók

A pite tésztájához
1 bögre zabpehely / gluténmentes zabpehely
0.5 bögre kókuszreszelék
2-3 evőkanál kókuszcukor / barna cukor / eritritol / más cukor, cukorpótló
1 púpozott evőkanál kakaó / reszelt, kallódó csokimaradék / étcsoki
1 kávéskanál sütőpor
1 nagy evőkanál szilárd kókuszzsír / 5 dkg-nyi növényi margarin
1 csipet
1 kevés vanília

Hozzávalók a töltelékhez

1 liter növényi tej
2-3 evőkanál kókuszcukor / barna cukor / eritritol / más cukorféleség
3 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé
esetleg kevés cukorféleség az édesítéshez
1 kávéskanál instant kávé (el is maradhat)

Hozzávalók az öntethez

20 dkg áfonya
1 mokkáskanál kukoricakeményítő
esetleg kevés cukor vagy növényi szirup


Elkészítés

1. Készítsük el az öntetet:
Az áfonyát egy parányi vízzel tegyük fel főni, miközben melegszik egy villával folyamatosan nyomkodjuk szét áfonyaszemeket, de ne mindet, hagyjunk benne egész szemeket is.
Egy nagyon picike vízben oldjuk fel a keményítőt és a felfővő áfonyát kissé sűrítsük be vele.
Tegyük félre hűlni.
2. A zabpelyhet és a kókuszreszeléket a kávédarálóban vagy az aprítógépben őröljük kissé apróbbra, de semmiképpen ne lisztté. Szemcsés legyen, legyenek benne darabos részek is.
3. A pitetészta hozzávalóit dolgozzuk össze. Morzsálódós, de két ujjal összecsippenthető tésztaszerűséget kapunk, amelyet terítsünk el, nyomkodjunk bele egy kisebb sütőedény aljába. Ha nagyon morzsálódna, adjunk még hozzá egy kevés kókuszzsírt vagy egy löttyintésnyi növényi tejet.
3. Süssük meg a tésztát 180 fokos sütőben 12-15 percig.
4. Míg a tészta sül, készítsük el a csokipudingot / krémet:
A keményítőt kevés hideg növényi tejben oldjuk fel. A tej többi részét tegyük fel forrni.
Amikor a tej felforrt, állandó keverés mellett tegyük hozzá a feloldott keményítőt és sűrítsük be.
Még azon melegében dobjunk bele egy tábla csokoládét és kevergessük, amíg felolvad. Ha szükséges, édesítsük meg. Tehetünk hozzá egy púpozott kávéskanál instant kávéport is.
A csokikrémet kissé hűtsük ki.
5. A kihűlt csokipudingot / krémet öntsük a szintén hűlőben lévő süteményalap tetejére.
Néhány órán át hűtsük a hűtőszekrényben, amíg a csokoládékrém szeletelhetővé szilárdul.
6. Tálaljuk az áfonyaöntettel.

Jó étvágyat!







A nyári almával készült pite recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:            

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés