Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Wellington kétféle tésztában, jackfruittal és gombás lencsével töltve recept

wellington jackfruittal és gombás lencsével recept    wellington jackfruittal és gombás lencsével recept

Kétféle változatban - jackfruittal és lencsealapú gombás töltelékkel

Gluténmentesen is elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető ünnepi főétel.

bulkshop magyar vallakozas
Sokat töprengtünk rajta, hogy a hagyományosan, vegán változatban is gyakran készített wellingtont hogyan tudnánk „megreformálni”, olyan változatot készíteni, amely az interneten keringő opciókhoz képest újszerű és más. Sokat gondolkodtunk azon is, hogy hogyan lehetne a gluténkerülő táplálkozás híveinek is kedvezni, mibe csomagolja a tölteléket az, aki egészségi okokból vagy elvből kerüli a gluténtartalmú gabonákat vagy egyszerűen csak nem akar készen kapható leveles tésztát használni. Végül is kétféle változatot sütöttünk. A hagyományosan leveles tésztába töltött változat újdonságát a jackfruit töltelék adja, a gluténmentesen is elkészíthető tésztába lencsealapú gombás tölteléket halmoztunk.


A kombinatorika elvei alapján a töltelékek és a tészták persze felcserélhetők, a recept leírásában szerepel mind a kettő.
 

Hozzávalók a vegán, gluténmentesen elkészíthető wellington kéreghez:


1 bögre (12.5 dkg) zabpehelyliszt
1/2 bögre (5 dkg) mandulaliszt
2 evőkanál (1.5 dkg) útifű maghéj
2 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál víz / 2 tojásnak megfelelő tojáspótló
1 lapos kávéskanál konjakliszt
5 dkg kókuszzsír (2 evőkanál, szilárd)
1/2 csomag sütőpor (0.6 dkg)
1 lapos kávéskanál / ízlés szerint
körülbelül 1 dl növényi tej (apránként, szükség szerint)
 

Hozzávalók a vegán wellingtonhoz:


1 jackfruit konzerv leszűrve
1 közepes lilahagyma kockázva
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 nagy evőkanál miso
1 kávéskanál BBQ fűszerkeverék*
1 kávéskanál pizzafűszer**
1 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál füstölt paprika
1 evőkanál édes csiliszósz vagy valamilyen növényi szirup, esetleg 1 kávéskanál barna cukor
Bármilyen kedvenc fűszer, fűszerkeverék, ami ehhez a töltelékhez még elképzelhető (pl. 1 babérlevél, kevés bors, kömény, csipetnyi csili stb.)
2-3 deciliter zöldséglé / víz
2 evőkanál rizsmorzsa / pankó morzsa
2 evőkanál őrölt lenmag
1 lap leveles tészta (készen vásárolt)
 

Hozzávalók a lencsetöltelékhez:


1 bögre főtt lencse / leszűrt konzerv is jó
1 közepes lilahagyma
1 kis vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 löttyintésnyi étolaj + 2 evőkanálnyi a jackfruit páchoz
1 kávéskanál őrölt kömény
1 lapos kávéskanál füstölt paprika
1 babérlevél
1 kávéskanál BBQ fűszerkeverék
1 mokkáskanál bors
1 evőkanál édes csiliszósz
1 mokkáskanál csili pehely, ha szeretjük a csípőset
bármilyen kedvenc fűszer, fűszerkeverék

 

NÉZZ KÖRBE A WEBSHOPBAN (KATT IDE)»»»

ISMERD MEG BULKSHOP BOLTJAINKAT»»»


Elkészítés


Először készítsük el a töltelékeket.
1.  A jackfruit töltelék elkészítése:
Pácoljuk be a jackfruitot. A misóból, a fűszerekből, a szójaszószból, füstölt paprikából, csiliszószból és 2 evőkanálnyi olajból készítsünk egy pácot. Ebbe keverjük bele a levétől kinyomkodott jackfruitot. Hagyjuk állni néhány órát, akár egy egész éjszakát.
Egy löttyintésnyi olajon pirítsuk meg a hagymákat, adjuk hozzá a pácolt jackfruitot, öntsünk alá kevés vizet / zöldséglevet és kezdjük el párolni úgy, hogy mindig hagyjuk, hogy a levét elfője, kicsit lepirítjuk, pici folyadékot pótolunk, lesütjük. Ezt ismételjük többször. A jackfruitot közben a kavaró eszközünkkel mindig apróbbra törjük, nyomkodjuk. Körülbelül 15-20 percig sütögessük, kavargassuk.
Hűtsük ki a jackfuitot. Kóstoljuk meg és ízesítgessük tovább, ha szükséges.
Adjunk hozzá 2 evőkanál őrölt lenmagot, 2-3 evőkanál rizsmorzsát vagy pankó morzsát.
Hagyjuk kicsit állni, amíg besűrűsödik.
Halmozzuk a kihűlt tölteléket a leveles tésztalapra.
A leveles tészta alatt lévő papír segítségével tekerjük fel hengerré.
200 fokos sütőben süssük addig, amíg a tészta szépen megpirul.
 

2. A lencsetöltelék elkészítése:


Előre készítsük el a lencsét vagy használjunk leszűrt konzervet.

A hagymákat pároljuk meg, adjuk hozzá a fűszereket, ízesítőket, kavargassuk együtt néhányszor, majd adjuk hozzá a felkockázott gombát. Pároljuk össze.
A kész gombához adjuk a lencsét, botturmix segítségével nagyvonalúan törjük kissé össze a masszát. Adjuk hozzá a morzsát, a lenmagot. Keverjük jól össze és hagyjuk állni, hűlni.
 

3. A gluténmentes süteménylap elkészítése:


Készítsük el a lentojást vagy a leírásnak megfelelően a tojáspótlót.
A liszteket, sót, keverjük össze és morzsoljuk el benne a kókuszzsírt.
Adjuk hozzá a lentojást és apránként a növényi tejet. Annyi növényi tejet használjunk, hogy puha, de mégis formázható tésztát kapjunk. A tészta a konjakliszttől és az útífűtől készítés közben fokozatosan sűrűsödik. Egészen addig adagoljunk pici adagokban folyadékot, amíg a tészta puhán összeáll, nem sűrűsödik tovább.
Szabjunk le egy a tepsink méretéhez igazodó sütőpapírt. Helyezzük a közepébe a tésztát. Terítsünk rá egy másik sütőpapírt és a két papír között nyújtsuk el.
Vegyük le a felső papírt. Halmozzuk a tölteléket a kinyújtott tésztára és az alsó papír segítségével tekerjük hengeresre.
A sütőpapírral együtt emeljük a tepsibe, szurkáljuk meg és azonnal tegyük be a hűtőbe legalább 30 percre.
200 fokos sütőben 30 percig süssük.

Megjegyzések:
*BBQ fűszer összetevői: só, őrölt mustármag, őrölt feketebors, őrölt koriander, fokhagymagranulátum, vöröshagymapor
**Pizzafűszer összetevői: morzsolt majoránna, oregáno, bazsalikom, rozmaring, borsikafű, fokhagymagranulátum



Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

wellington jackfruittal és gombás lencsével recept

wellington jackfruittal és gombás lencsével recept

wellington jackfruittal és gombás lencsével recept


A wellington kétféle tésztában, jackfruittal és gombás lencsével töltve recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.                        

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

vegan kurtoskalacs recept bulkshop plantbased      mogyorovajas csicserikekesz recept bulkshop vegan   

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |   HÚSHELYETTESÍTŐK

bulkshop recept


                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA