Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Vegetáriánus kölesebéd tojással töltött paradicsommal vagy paprikával recept


Nagyon szeretjük a kölest, szüntelenül próbálkozunk, hogy újabb és újabb formában kerüljön a tányérunkra. Most ismét köretként használtuk, amit aztán fodros kellel gyúrtunk össze, szép is lett, finom is volt. Töltött paradicsomot/kaliforniai paprikát készítettünk hozzá, vegetáriánus és vegán változatban is.

Vegán módon csicseri omlettel készíthető el.

A köles elkészítésének alapismereteit lásd:


A töltött tojást persze más köretekkel is elkészíthetjük, quinoával, rizzsel, hajdinával, kuszkusszal.
Ezek közül aszerint válogassunk, hogy gluténmentesen étkezünk-e vagy sem.

A hajdina és a kuszkusz elkészítését lásd az alábbi videókon: 





Hozzávalók a képeken látható változathoz 2 személyre

Hozzávalók a köleshez

1/2 bögre köles
1.5 bögre növényi tej
1 kávéskanál
1 csokor zöld fűszernövény, mi fodros kelt használtunk (spenótpor is jó)



Hozzávalók a töltött paradicsomhoz/kaliforniai paprikához

2-4 paradicsom/ 2-4 fél kaliforniai paprika
pizzafűszer-keverék
1-2 gerezd zúzott fokhagyma/ mokkáskanál fokhagymapor
parmezánsajt (a vegetáriánusoknak)
napraforgó vagy olíva olaj (intenzív ízű legyen)
folyékony füstaroma/ füstölt paprika
1/2
 mokkáskanál chili paprika

4 egész tojás vagy

Hozzávalók 2 darab csicseri omletthez

1 csésze csicseriborsó liszt
olívaolaj a sütéshez
1 teáskanál kurkuma + pici bors
1 teáskanál curry por
1 teáskanál őrölt kömény
só ízlés szerint
cukormentes növényi tej (amennyitől sűrű palacsintatészta / nokedli állagú lesz)

Elkészítés

1. A kölest háromszoros mennyiségű folyadékban a videón látott módon főzzük meg.
2. Kicsit hűtsük ki, de még melegen keverjük bele a zöldfűszereket, gyúrjuk össze golyókká.
3. Míg a köles fő készítsük el a töltött paradicsomokat / paprikákat.
4. A paradicsomokat / paprikákat skalpolással tegyük tölthetővé, magjukat, magházukat távolítsuk el.
5. FONTOS: A paradicsomok / paprikák belsejét fújuk be olajjal, szórjunk bele bőségesen pizzafűszer-keveréket, füstölt paprikát vagy természetes füstaromát, vegetáriánusok parmezánt, kenjük be tört fokhagymával/szórjuk meg fokhagymaporral.
A lényeg, hogy a paradicsomok belseje a tojások alatt ízletes, intenzív ízű legyen.
6. A megfűszerezett paradicsomokba üssük bele a tojásokat vagy töltsük meg félig sült csicseri omlettel.

A csicseri omlett elkészítése

A hozzávalókból keverjünk egy sűrű palacsintatésztát.
Kiolajozott serpenyőben az omlettek egyik oldalát (de csak az egyik oldalát) süssük meg. Nem megfordítani kell, hanem kissé összetörni / kavarni és ezt a masszát töltsük a fűszerezett paradicsomok / paprikák belsejébe.
A megtöltött paradicsomokat / paprikákat 20 percig süssük előmelegített 180 fokos sütőben.
A végén toljuk be a kölest is melegedni. Tálaljuk őket együtt.

Jó étvágyat!




A vegetáriánus kölesebéd tojással töltött paradicsommal vagy paprikával recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.