Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Banánkenyér recept

   
Az interneten se szeri, se száma a különböző banánkenyereknek. Mi most úgy döntöttünk, hogy kedvenc lisztkeverékünkből zabliszt és mandulaliszt keverékéből készítjük el, vegán módon tojás nélkül.

bulkshop magyar vallalkozas

vegán
gluténmentes
tejtermékmentes
tojásmentes
répacukormentes
desszert

A banánkenyerünk, ahogy a képeken is látszik, laza szerkezetű, könnyű, mégis nedvdús, zamatos lett, bátran tudjuk ajánlani még kezdő háziasszonyoknak is, nincs sok macera vele. Mint egy igazi kenyér a tepsiben magasra nő, teteje a jól sült kenyerekre jellemzően bereped, mutatós, szép, illata sütéskor betölti az egész lakást. Igazi, ünnepi asztalra, ünnepi reggeliként is felszolgálható, másnap is finom.
 

Hozzávalók a banánkenyérhez

(egy 24×14-es kenyérsütő formához) 

3 közepes méretű nagyon érett banán/ két nagy

1 nagyon púpos bögre (1 bögre = 2,5 dl) zabpehelyliszt (17 dkg)
1 nem teljesen tele bögre mandulaliszt (13 dkg)
4 evőkanál kakaópor
3 evőkanál kókuszcukor / más barna cukor
2-3 evőkanál juharszirup / más szirup
1 lentojás (1 evőkanál őrölt lenmag + 3 evőkanál víz) 
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír (7 dkg)
1 kávéskanál sütőpor + 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanálnyi vaníliakivonat
1 csipetnyi



Opcionális hozzávalók: 1 marék durvára őrölt mandula vagy dió, kesudió, 1 maréknyi csokicsipsz vagy 5 dkg darabolt étcsoki

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
 

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


 

A banánkenyér elkészítése

1. A banánokat alaposan törjük össze és a következő sorrendben keverjük hozzá a hozzávalókat.
Nedves hozzávalók: Kókuszolaj, juharszirup, cukor, lentojás, vanília
2. Száraz hozzávalók: zabliszt, mandulaliszt, kakaópor, sütőpor, szódabikarbóna, só
3. Opcionális hozzávalók: dió / mandula, csokicsipsz / tört csoki
A hozzávalókat folyamatos keverés mellett dolgozzuk össze.
4. Papírral bélelt kenyérformában 50 perc alatt 175 fokos sütőben sütöttük.
5. Kihűtés után szeleteljük, olvasztott csokival díszíthetjük.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A banánkenyér recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: KENYEREK  |  ÉDESSÉGEK  

 

bulkshop recept


                                                           TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA