Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Vegán kuglóf kétféle változatban recept

   
A kuglóf gyakorta szerepel a karácsonyi menük, vendégvárók, desszertek között. Lusta ünnepnapokon, ágyban elfogyasztott reggelinek sem utolsó persze.

gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
répacukormentes
vegán

Ennek a kuglófnak az alapreceptjét a Troll a konyhámban gasztroblogon olvastuk. Többféle formában megsütöttük, az eredeti recepten hol itt, hol ott picit változtatva, az eredmény minden esetben nagyon jó lett, ezért úgy döntöttünk, hogy megosztjuk veletek is, hátha ti is éppen szűkében vagytok a tojás nélkül sütött / süthető, vegán süteményrecepteknek.


Elkészítettük mákos és goji bogyós változatát is. A goji bogyós változatban a mákot goji bogyókkal helyettesítettük és azzal is díszítettük.

Hozzávalók egy közepes nagyságú kuglófhoz

2 érett banán
1,5 dl meleg növényi tej
6 dkg olvasztott kókuszolaj + a forma kikenéséhez
3-4 ek. citromlé
18 dkg darált mandula / dióval is működik
10 dkg nyílgyökérliszt
3 dkg kókuszliszt
3 dkg lenmag darálva
3 dkg szemes mák (darálatlan) / goji bogyó + díszítéshez
8 dkg eritritol 
1 tk. vanília
1 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
1/4 tk.
1 citrom reszelt héja



A citromos máz hozzávalói:

10 dkg eritritol (őrölt)
2-3 ek. citromlé

A csokimáz hozzávalói

10 dkg étcsoki
0.5 dl növényi tej
mogyorónyi kókuszzsír / margarin

(
Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)

Elkészítés

1. A banánokat turmixoljuk meg a meleg tejjel, a kókuszolajjal és a citromlével.
2. A száraz hozzávalókat vegyítsük el és keverjük el alaposan a banános alappal.
3. Egy kuglófformát alaposan kenjünk ki olajjal, öntsük bele a masszát.
4. Előmelegített 165 fokos sütőben süssük kb. 40 percig.
5. Hagyjuk állni a formában 5 percig, majd lazán ütögessük az asztallaphoz és borítsuk rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni.
6. Az édesítőt keverjük el annyi citromlével, hogy sűrű, de folyékony máz legyen belőle, csurgassuk a kuglóf tetejére. Díszíthetjük mákszemekkel, reszelt citromhéjjal vagy narancshéjjal.

Jó étvágyat!





A vegán kuglóf kétféle változatban recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.