Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Vegán, kelt krumplikrokett zöldségszósszal recept

Vegán, kelt krumplikrokett recept bulkshop növényi alapú    Vegán, kelt krumplikrokett recept bulkshop növényi alapú

Kívül ropogós, belül puha - egyszerűen isteni

Vegán életmódba illeszthető feltét vagy garnírung.

bulkshop magyar vallalkozas
A képeken látott krokettekhez alig kell valami. Liszt, krumpli, só, esetleg ételízesítő, olaj a kisütéshez, mégis egy nagyon finom, puha garnírungot vagy feltétet tudunk készíteni szaftos, leveses ételeinkhez. A krokettek általában is nagyon kedvelt ételek, de ez a vegán, kelt tésztából készült változat egészen biztos, hogy kedvenc lesz egyszerűsége, kívül ropogós, belül puha, lukacsos, laza tésztája okán.


A recept hozzávalóit elég nehéz pontosan megadni, a felhasznált krumpli fajtája, nedvességtartalma befolyásolja a hozzávalókat. Ha túl hígnak érezzük a tésztát – vagyis ragacsos, nem formázható cipócskává, tegyünk még hozzá evőkanalanként lisztet, ha a tésztát nem tudjuk összeállítani, mert morzsálódós – evőkanalanként tegyünk hozzá növényi tejet vagy egyszerűen vizet. Az alábbi receptben szereplő hozzávalók mennyisége hozzávetőleges, az általunk használt krumplihoz igazodnak a mennyiségek.

Mi olajban sütöttük ki, de sütőben is kisüthető, úgy kicsit süteményszerűbb, de nem kevésbé finom.
 

A krumplikrokett hozzávalói

2 nagyobb héjában főtt krumpli (a mienk 15 dkg volt a reszelés után)
annyi pizzaliszt / más jó minőségű liszt, amennyit a krumpli felvesz (20 dkg volt a mienk)
1 kávéskanál porélesztő
leheletnyi cukor
egy kávéskanál / 1 evőkanálnyi Gefro zöldséglevespor / más ételízesítő por (elmaradhat)
1.5 dl olaj a sütéshez

Hozzávalók a zöldségszószhoz:

Tetszés szerinti mennyiségű sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, kelbimbó / más kedvenc zöldségek kevés olajon és vízben párolva, ételízesítővel (Gefro zöldséglevespor) ízesítve,  mustárral, curryvel és kókusztejjel turmixolva.

Feltétként vegán burgert sütöttünk és szeleteltünk rá.

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»» 

 

A burgonyakrokett elkészítése Vegán, kelt krumplikrokett recept bulkshop növényi alapú

1. A főtt krumplit reszeljük le.
2. A hozzávalókból dagasszunk puha, de összeálló, formázható tésztát.
3. Hagyjuk egy órát pihenni és kelni.
4. Lisztezett deszkán a kezünkkel tapicskoljuk el nagyjából 1.5-2 cm magasra.
5. Vágjuk fel kb. 2 cm széles csíkokra, a csíkokat rövidebb darabokra, kissé sodorjuk meg a darabokat (nem muszáj). Lásd a képet a receptleírásban.
6. Hagyjuk a deszkán pihenni 20 percet és forró olajban süssük ki.
7. Mi sárgarépából, petrezselyemből, zellerből, néhány kelbimbóból készítettünk mustárral, kókusztejjel és kurryval ízesített zöldségszószt.
8. Feltétként vegán burgert sütöttünk hozzá. Így tálaltuk.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

Vegán, kelt krumplikrokett recept bulkshop növényi alapú

Vegán, kelt krumplikrokett recept bulkshop növényi alapú

Vegán, kelt krumplikrokett recept bulkshop növényi alapú

A vegán, kelt krumplikrokett zöldségszósszal recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.                        

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK  |  ÉTELEK  

 

bulkshop recept


                                                                                               TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Keresés