Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Vegán, gluténmentes falafel recept

   
Vegán, gluténmentes fasírt-helyettesítő, ami főzelékekhez is kiváló feltét.

Hozzávalók 24 darabhoz:

200g csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 tk. sütőpor
2 ek. apróra vágott petrezselyem
2 ek. apróra vágott koriander
1 kk. őrölt chili vagy cayenne-bors
1 kk. őrölt római kömény
2 ek. olaj
, bors



Elkészítés

1. A csicseriborsót mossuk meg és áztassuk be legalább 12 órára.
2. A csicseriborsót, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymagerezdeket, a sütőport, fűszereket, olajat összeturmixoljuk. (Az én kancsós turmixgépemnek ez túl sűrű volt, botmixerrel viszont sikerült.) Egy kissé darabos, nedves tapintású, laza masszát kell kapnunk. Hígíthatunk vagy sűríthetünk rajta 1-1 ek. vízzel vagy liszttel. Általában 1 csapott ek. rizslisztet szoktam tenni bele.
3. Kézzel golyókat formáltam sütőpapírral kibélelt tepsire, és 180 fokon légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütöttem őket, amíg elkezdtek megpirulni.

Forrás: mindenmentes.hu

Jó étvágyat!



A vegán, gluténmentes falafel recept
hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés