Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Borsópalacsinta recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán főétel. Hetek óta népszerű a FB oldalunkon a vörös lencséből készített palacsintánk. Sokan megnéztétek, kedveltétek. Néhányan ki is próbáltátok. Köszönjük. Az egyik hozzászóló, Tamás Éva javaslatára most elkészítettük sárgaborsóból is. Nagyon jó lett.

bulkshop magyar vallalkozas
Alig kell hozzá valami, a borsó olcsó, a belőle készülő palacsinta puha, jó állagú, könnyen feltekerhető. Az elkészítéséhez adott tanácsokat betartva könnyedén megfordítható, sütéséhez kevés zsiradék szükséges.


Mindenképpen görgessetek lejjebb a receptben és az elkészítéshez adott tanácsokat olvassátok el.

Mi nagyon megörültünk ennek az ételnek, az egészséges sárgaborsó fogyasztásának egy újszerű, szokatlan módja. Szeretni fogjátok. Sós töltelékkel a legfinomabb.
 

Hozzávalók 10-12 borsópalacsintához

1 bögre (2,5 dl) száraz sárgaborsó
3 evőkanál tápiókakeményítő
6 dl víz
1 lapos kávéskanál fokhagymapor

bármilyen fűszer, amit szerettek
olaj / kókuszzsír a sütéshez

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A borsópalacsinta elkészítése

1. A borsót éjszakára áztassátok be, ázott állapotában könnyedén turmixolható lesz másnap. Egy bögrényi száraz borsó másnapra 3 bögrényire duzzad.
2. A megázott borsót a vízzel és a keményítővel, sóval, fokhagymaporral, fűszerekkel tegyétek a turmixba és simára turmixoljátok össze.
3. Egy mogyorónyi olajjal kenjétek ki a palacsintasütőt.
4. FONTOS: Állítsátok a tűzhely lángját / melegítőlapját takarékra. Takaréklángon kell a palacsintákat sütni. A türelem és a mérsékelt meleg a pazar palacsinták titka.
A zsiradékot melegítsétek fel, de ne forróra. Minden egyes új palacsintánál is meleg, de nem tűzforró serpenyőbe kell önteni a tésztát, különben könnyedén szétfut.
Öntsetek bele egy kis merőkanálnyi palacsintatésztát a serpenyőbe és hagyjátok elterülni. Egy evőkanál hátával igazgassátok el a tésztát nagyobbra és kerekre.
5. Hagyjátok sülni, ne siettessétek, ne feszegessétek. Tegyetek-vegyetek a konyhában valami mást és csak fél szemmel figyeljétek, amint 2-3 perc alatt szépen megfordíthatóra sül a palacsinta. Fordítsátok meg és hagyjátok a másik oldalát is megsülni, ez már kevesebb időt fog igénybe venni.
6. Mi párolt zöldségeket tekertünk bele. A palacsinták magukban, szószokkal, majonézzel is finomak.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A borsópalacsinta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                      TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA