x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Vega pecsenyezsír és fűszersó recept


Alább egy olyan recept következik, amely jobb, mint az igazi pecsenyezsír.
Lényegében függőséget képes okozni, annyira finom. 

Ha van „vegazsír” otthon, meghívhatják a barátaikat a „vegások” is, tarthatnak szittyapartit, amely köztudottan „zsíros deszka” és lila hagyma lakoma.
Mindenki szeretni fogja, bezsebelhetők érte a dicséretek, alig győzhető a repetaigény, csak legyen elég kenyér otthon.


Hozzávalók


1 púpozott evőkanál kókuszzsír

1 bögre olaj, lehet olíva, szőlőmag vagy más, amit szeretünk. A képen látható zsír lenmagolajjal készült.

4 evőkanál szezámmag
4 evőkanál napraforgómag

2-4 evőkanál tökmag

1 nagyobb alma

1 nagy közepes fej vörös hagyma

1 kis lila hagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1-2 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál mustár




Fűszerek:


1 mokkáskanál bors

1 teáskanál őrölt kömény

1 teáskanál fűszerpaprika

1 mokkáskanál füstölt paprika (ha van)

1 teáskanál füstaroma (ha van)

1 teáskanál


Tehetünk bele más fűszereket is, amelyeket szeretünk, a felsoroltak közül el is hagyhatunk, legyünk ötletesek, ízlésünk szerint variáljunk.


Elkészítés


Tegyük az olajat egy tapadásmentes serpenyőbe és aprítsuk bele a hagymákat. Miközben a hagyma sül aprítsuk bele az almát, vékony szeletekre vágva. Fedjük le és hagyjuk nem túl magas hőmérsékleten „ronggyá” sülni. Vigyázzunk rá, ne égjen le. Ha nagyon sülne, adjunk hozzá pár csepp vizet.


Míg az alma és a hagyma sül, őröljük meg a magokat.


Ha elég puhának és sültnek ítéljük a hagymát és az almát, zúdítsuk bele az őrölt magokat is az olajba. Folytonos keverés mellett pirítsuk a magokat is egy darabig. Vigyázni kell rá, a magok piruljanak ugyan, de nem szabad leégniük.


Fűszerezzük a receptben felsorolt fűszerekkel. Pár pillanat múlva vegyük le a tűzről.


Hagyjuk állni kicsit, hűljön jó néhány percet. Ekkor keverjük el benne a kókuszzsírt.


Keverjük bele a szójaszószt és a mustárt.


A keveréket botturmix vagy turmix segítségével keverjük homogén masszává.


Tegyük bele a végleges tartójába és a hűtőben hűtsük ki. Hűlés közben néhányszor keverjük fel, hogy a benne lévő magok ne ülepedjenek le az aljára. A massza néhány óra alatt megszilárdul és besűrűsödik.



Fűszersó


Készítsünk magunknak fűszersót is a zsíros kenyerünkhöz. A fűszersó jó szolgálatot tehet levesek, főzelékek vagy más köretek ízesítésénél is.

Annak, hogy mit teszünk a fűszersóba lényegében csak a fantáziánk szab határt.


A képen látható fűszersóban az alábbi fűszerek vannak:


Hozzávalók


1 evőkanál szárított petrezselyem

1 evőkanál szárított kakukkfű

1 evőkanál szárított bazsalikom

1 kávéskanál szárított oregánó

1 kávéskanál fokhagymapor

1 kávéskanál őrölt kömény

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

1 mokkáskanál őrölt koriander

1 kávéskanál kurkuma

1 mokkáskanál füstölt só (elhagyható)

1-2  kávéskanál só, attól függően, hogy használtunk-e füstölt sót


Elkészítés


A szárított leveles fűszereket kávédarálón őröljük meg.

Keverjünk össze alaposan minden hozzávalót.

Jó étvágyat!



A vega pecsenyezsír és fűszersó recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés