Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Jackfruit fasírt recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető főétel.

Egy igazi, nagyon ízletes, szépen elkészíthető húspótló étel. Akár burgerekbe tölthető, akár főzelékfeltétként, krumplival rizskörettel, salátával ehető. Vendégvárónak is kitűnő. Hidegen és melegen is nagyon finom. A jackfruit a jákafa hatalmasra növő ízletes gyümölcse. Hozzánk a viszonylag fiatalon leszedett, konzervált változata érkezett el. A konzervből kiszűrt jackfruit hús semleges ízű, nagyon jól ízesíthető és fűszerezhető, csak a fantázia szab határt az ízesítés változatainak. A konzerv a Bulkshopban nem drága, egy doboznyi konzerv, az elkészítéstől függően 2-4 fő étkezéséhez elegendő.

A képeken látható négy hatalmas fasírtot egy doboz konzervből készítettük. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni sem az ízében, sem az állagában.

Hozzávalók

1 doboz jackfruit konzerv

A jackfruit előkészítéséhez:

1 kávéskanál fokhagymapor
1/2 kávéskanál vöröshagymapor
1 mokkáskanál bors
1 evőkanál misó paszta
1 löttyintésnyi étolaj + a sütéshez
1.5 deciliter zöldséglé* / víz

A fasírt elkészítéséhez:

1 közepes fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt paprika
1 mokkáskanál füstölt paprika (el is maradhat)
1/2 kávéskanál őrölt kömény
(Más fűszerek is elképzelhetők, amit szeretünk)
2 evőkanál rizsmorzsa + a panírozáshoz / pankó morzsa, ha nem kell, hogy GM legyen
2 evőkanál csicseriborsóliszt
himalája só


Elkészítés

1. A jackfruit konzervet szűrjük le. A visszamaradó szeleteket alaposan nyomorgassuk / trancsírozzuk össze.
2. Készítsünk pácot a fokhagyma, vöröshagymaporból, misóból, borsból és 1 löttyintésnyi étolajból.
3. Ebbe a pácba alaposan forgassuk bele az összenyomorgatott jackfruitot és tegyük parkolópályára, akár egy egész éjszakára, de legalább néhány órára.
4. A bepácolt jackfruitra öntsünk 1.5 deciliter zöldségevet vagy vizet. (A zöldséglé nagyon egyszerű, gyors elkészítésére a megjegyzésekben adunk tanácsot.)
5. Főzzük a jackfruitot 15-20 percig lassú tűzön, egészen addig, amíg a levét elfővi. Kevés levet pótolhatunk is hozzá, ha túl hamar lesülne.
6. Amikor a levét elfőtte, picikét süssük le.
7. Hűtsük ki.
8. A kihűlt, megfőtt jackfruitból készítsük el a fasírtokat.
A lilahagymát reszeljük le, a fokhagymát nyomjuk át és adjuk a kihűlt jackfruithoz.
Keverjünk bele 2 evőkanál rizsmorzsát / pankó morzsát, csicseriborsólisztet, a paprikákat, fűszereket.
9. Gyúrjunk belőle fasírtmasszát. Hempergessük meg rizsmorzsában / pankó morzsában és süssük ki a tűzhelyen olajban vagy a sütőben. Ha sütőben sütjük, olajozzuk meg a sütőpapírt és a tetejére is fújunk olajat.
10. Tálaljuk tetszés szerint. Mi salátával ettük.

Megjegyzések.
*A zöldséglé praktikus, gyors elkészítését lásd: zöldségalaplé készítése
Ebbe a zöldséglé alapba minden maradék és hervadóban lévő zöldséget belefőzhetünk, a káposztatorzsától a paprika csumájáig. Mindig tarthatunk belőle a hűtőben, bármikor elővehetjük.

Nézzétek meg más jackfruittal készült receptünket is.



Jó étvágyat!





A jackfruit fasírt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:                                  

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés