Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
VALORYZ barna rizs közepes szemű 1kg
1.100 Ft (866 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

VALORYZ barna rizs közepes szemű 1kg

Gabona típusa
kis kiszerelésű
1.100 Ft (866 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
Átlagos értékelés: (1)
Elérhetőség: Raktáron

barna rizs lényegében egy feldolgozási, finomítási folyamat során keletkezik. A rizsszemnek csak a legkülső héját távolítják el, így az értékes tápanyagok a rizsszemben maradnak.

Leírás

A barna rizs és jellemzői

A barnarizs több jó hatással is rendelkezik

A barna rizs lényegében egy feldolgozási, finomítási folyamat során keletkezik. A rizsszemnek csak a legkülső héját távolítják el, így az értékes tápanyagok a rizsszemben maradnak. 
A rizs szénhidráttartalma a legmagasabb a gabonafélék között, 100 grammban átlagosan 75-80 gramm szénhidrát található.
A barna rizs rosttartalma tisztítja az emésztőrendszert, szelénium tartalma jó hatással van a szívműködésre.
Egyenletes szinten tartja a vércukorszintet, így cukorbetegek számára a barna rizs előnyösebb választás lehet a fehér rizzsel szemben.
A különböző fajták a főzés után eltérő állagot mutatnak, ezért más-más célra szokás használni őket. A hosszú szemű fajták a főzés során nem tapadnak össze, pergősek maradnak, míg a rövid szeműek könnyen összeragadnak. A közepes szemű rizs keményítőtartalma  jóval magasabb, mint a többi rizsé, besűríti a főzőlevet, ezért ez a fajta a legalkalmasabb a rizottóhoz, rizsfelfújthoz és töltelékekhez.

 

 

A Valoryz barna rizs előnyei:

– hipoallergén
– magyar mezőgazdaságból származó rizs
– magas rosttartalom segíti az emésztőrendszer normál működését
– vitaminok: B1, B2, B3, B6, E
– ásványi anyagok: foszfor, magnézium, cink, kálium, szelén
– omega 3-és 6 zsírsavakat tartalmaz, ami elengedhetetlen az egészséges szív- és érrendszerműködéséhez.
– a γ-oryzanol antioxidáns jótékony hatással van a koleszterinszintre
– sokoldalúan, egyszerűen felhasználható a konyhában


A barna rizs elkészítése

A barna rizs hosszabb idő alatt fő meg, mint a fehér rizs, ezért érdemes akár egy éjszakára is beáztatni és ezután főzzük meg 2,5-szeres  mennyiségű vízben.

A rizsfogyasztás elsősorban Ázsiában terjedt el. Legnagyobb mennyiségben Kínában, Indiában és Indonéziában fogyasztják.

Receptek barna rizzsel Vegán receptötletek barnarizzsel - bulkshop plantbased

Vega kolbász és hurka 
Sütőben sült spenótos rizslabdák 
Egyszerű rizskenyerek

 

Barna rizs brokkolival

Hozzávalók:
- 10 dkg barna rizs 
- 1 csipet só 
- 25 dkg brokkoli
- csipetnyi reszelt szerecsendió
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma  Vegán receptek barna rizs felhasználásával
- 2 db tojás

Elkészítés:
Az előző napon beáztatott barna rizst 2,5-szeres sós vízben puhára főzzük, egy másik edényben a rózsáira szedett brokkolit sóval és kevés reszelt  szerecsendióval puhára pároljuk.
Egy sütőedényt kikenünk olajjal,  szétterítjük benne a megfőtt rizst, és a tetején elosztjuk a párolt brokkolit. A felvert tojásokat elkeverjük a fokhagymával és ráöntjük a brokkolis rizsre.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, amíg a tojás meg nem sül.

Egészséges, zöld barna rizs készítése


100 gramm barna rizs tápértéke:

Energia KJ-ban: 1569  
Energia Kcal-ban: 375
Zsír: 2,28g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,66g    
Szénhidrát: 75,6g    
 - amelyből cukor: 0,62g    
Élelmi rost: 8,17
Fehérje: 7,86g    
Só: 0g    

 

Cikkszám: 20701

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2022. 02. 07. -
Kedvenc rizsfajtáim egyike